Púder Nélkül

2011.05.02. 12:12

Túl szexi lány: nem érdekli az idő múlása Zoltán Erikát

A tehetség csak egy kis része a sikernek, az akarat, a szorgalom, a lelkesedés az ami eladja a produkciót – vallja Zoltán Erika énekesnő, aki idén ünnepli pályafutásának 25. évfordulóját.

Matolcsi Renáta

Soha nem hagyta, hogy mások irányítsák, az élet alakította őt. Már négyévesen tudta, énekesnő szeretne lenni, ám tinédzserként azért kicsit „megbolondult”, 15 évesen, például férjhez akart menni. Lánya most 14 éves, és bár jól táncol és kedveli is ezt a fajta mozgást, szerepelni egyelőre nem szeretne, így Erika nem is erőlteti ezt nála. - Majd megy, ha akar - mondja.

Az énekesnő nyíltan vállalja korát: a 49-et töltötte februárban.
- Nincs ezzel semmi baj - mondja a szokásos „Zoltán Erikás” nevetéssel. - A génjeim, az, hogy elégedett vagyok, és hogy nem érdekel az idő múlása, talán ezek miatt látszom fiatalosnak. Sikeresek a fellépéseim, van egy remek férjem, egy csodálatos gyermekem, egészségünk, miért is ne lennék boldog?  - kérdi.

Nem tagadja azt sem, 15 éve, nagyjából terhessége óta folyamatosan küzd a kilókkal. – El kell fogadnom, hogy már soha többet nem leszek 51 kiló, annyi, mint huszonévesen voltam. De szerintem a 61-62 kilogramm egy közel ötvenéves nőnél teljesen megfelelő. Még egy kicsit próbálok „faragni” magamon, a sok táncóra mellett egy speciális, zsírsejtbontó testkezelésre is járok.  Nem okvetlenül a kilók miatt, inkább csak úgy, az érzés végett, esztétikailag. Három kiló már lement – mondja vidáman A Nagy Duett egyik próbája után. Nem sértődik meg azon a felvetésen sem, amikor azt mondom neki, így szemtől szemben karcsúbbnak tűnik, mint a tévében.

- Ó, a televízióban legalább tíz kilóval mindenki többnek néz ki, mint amennyi. Ezzel én is mindig szembesülök, amikor visszanézem magam. Az első adásban viselt ruhámban például remekül néztem ki a tükör előtt, de a tévében sokkal vastagabbnak látszottam. Ahhoz én már öreg vagyok, hogy mások öltöztessenek, stylistok irányítsanak, de próbálom a helyes arányokat megtalálni.

Bevallja, egyszer kés alá feküdt, volt egy szemhéjplasztikája. – Miért is ne vállalnám be? Ha valaki egy kisebb beavatkozástól jobban érzi magát, tegye meg. Csak nem kell túlzásokba esni.



Az énekesnő októberben ünnepli pályafutásának 25 éves évfordulóját, tervei szerint egy nagy koncertet ad majd, ahová valószínűleg duettpartnerét, Hajdú Péter műsorvezetőt is meghívja.
Peti egy ősamatőr, aki lelkes, szorgalmas, és bizony néha akaratos is. Sokat gyakorolunk, hogy egyre jobbak legyünk, de alapvetően azért ez egy játék számunkra. Én egyébként sohasem voltam egy lámpalázas típus, de bevallom, az első adásoknál nagyon izgultam – mondja Erika, aki egyáltalán nem tartja„lehetetlen küldetésnek” a műsorvezetővel való színpadi szereplést.

Zoltán Erika, művésznevén Erica C 1986-ban Szerelemre születtem című számával megnyerte az Interpop fesztivált. Azóta folyamatosan jelen van a magyar popéletben, mindössze 10 hónap szünetet tartott, mikor kislánya, Zoé született. Férje Kátai Róbert koreográfus, akivel közös tánciskolát működtet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!