Púder Nélkül

2012.02.17. 09:47

Roger Moore, Brigitte Nielsen - Telt ház a bécsi Operabálon

Bécs - Több mint ötezer vendég, köztük osztrák és külföldi politikusok, színészek és más hírességek vettek részt csütörtök este a bécsi báli szezon fénypontját jelentő Operabálon.

MTI

Már hetekkel korábban elkelt az utolsó jegy is. A szervezők idén a szokásosnál is több hírességet és ismert közéleti személyiséget köszönthettek a közönség soraiban. Osztrák és külföldi kormánytagok mellett jelen volt az év osztrák társasági eseményén Boris Becker egykori teniszcsillag és Lothar Mattha:us volt német válogatott focista. Bécsben bálozott Rosario Dawson amerikai színésznő és Helena Christensen volt modell is. Niki Lauda egykori Forma 1-es világbajnok, aki üzletemberként is ismertségre tett szert, húsz év után idén először bálozott az operában. Ott volt a vendégseregben David Garrett német származású hegedűművész sztár is.

 


   
Az osztrák elnöki pár, Heinz és Margit Fischer vendége Ban Ki Mun, az ENSZ főtitkára és felesége, Ban Szun Tek volt.
   
A legtöbb hírességet valószínűleg ismét Richard Lugner osztrák vállalkozó ültette a páholyába. A média figyelmét kereső üzletember vendége volt Roger Moore brit színész, Brigitte Nielsen dán modell és színésznő, valamint Charlie Chaplin unokája, Oona Castilla Chaplin spanyol színésznő is.

 


   
Az osztrák színészek is szép számban képviseltették magukat. Az Operaház parkettjét koptatták az este mások mellett Christiane és Maresa Hörbiger neves osztrák színésznők, egy színészdinasztia tagjai, valamint Nicolas Ofczarek, aki a Salzburgi Ünnepi Játékok hagyományos nyitódarabjának, a Jedermann-nak (Akárki) a címszerepét alakítja.
   
Az 56. Operabál vendégeinek fogadására a patinás épületet ötvenezer szál virággal díszítették fel.

 


   
A bál megnyitását jelző kürtdallam után az osztrák, majd az európai himnusz csendült fel, mielőtt megkezdődött az ünnepi műsor. Az est sztárfellépője Angela Gheorghiu román szoprán volt, aki Bizet Carmen című operájából és a My Fair Lady című musicalből adott elő egy-egy dalt. Fellépett az osztrák állami balett-társulat és az operaház zenekara is.

 


   
Ausztriában Klimt születésének 150. évfordulójára emlékeznek 2012-ben. Klimt előtt tisztelegtek a szervezők is azzal, hogy az első bálozók hagyományos, a Kék Duna keringő dallamaira eltáncolt nyitótáncuk előtt a múlt századfordulón élt híres osztrák festő, Gustav Klimt egyik festményét, Az élet fáját felidéző élőképet alkottak a parketten.

 


   
Aki belépőjegy nélkül akart bepillantást nyerni a báli forgatagba, az az osztrák televízió mintegy négyórás élő közvetítését követhette figyelemmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!