Púder Nélkül

2012.04.14. 08:00

Minden porcikájában divat (fotókkal)

A fodrászat kreatív munka, de azért a praktikum és a vendégek ízlése határt szab a hajszobrászok fantáziájának. Kivéve, ha Full fashion versenyszámban indul a mester, ott ugyanis helye van az extrém megoldásoknak is.

PLT


– A Full fashion kategóriában szinte minden megengedett, a modellnek úgy kell kinéznie, mintha most lépett volna le egy divatmagazin címlapjáról – avat be Szántai Mónika, Hévízen dolgozó fodrászmester. – Ezeken a versenyeken a frizura csak az egyik, bár nagyon fontos öszszetevője a végeredménynek. Az alkalmi smink és a ruha ugyanúgy hozzátartozik az összképhez, a legfontosabb, hogy minden szín és forma harmóniában legyen, s a modell teljes egészében a divatot tükrözze. Nagyon komplex feladat, alapos tervezést és előkészítést igényel, annál is inkább, mivel a verseny helyszínén már csak 5 percet biztosítanak az utolsó simításokra, mielőtt a kifutóra lép a modell. Mégis nagyon szeretem, mert igazi kihívás, itt aztán tényleg megmutathatja az ember, hogy mire telik a fantáziájából, kreativitásából.


A Full fashion verseny hazánkban még újdonság, ám a márciusi, Zalaegerszegen megrendezett országos fodrász- és kozmetikus tanulóversenyen a szervezők a felnőtteknek lehetőséget kínáltak e látványos kategóriában. A zalai képzés jó színvonaláról üzen, hogy az első és a második helyezett (az immár Budapesten dolgozó Pasku Dávid és Szántai Mónika), egyaránt a keszthelyi Asbóth képző intézményben sajátította el a szakmát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!