Púder Nélkül

2015.04.21. 09:44

Újra divat a retró stílus

A túlzások jellemzik az idei tavaszi női divatot. Az ennek megfelelő darabok nem mindenkinek állnak jól, érdemes körültekintőnek lennünk, vagy szakember tanácsát kérnünk, ha stílusosan szeretnénk öltözködni.

Szám Dorottya

Peszlen Mária divattanácsadó szerint érdemes odafigyelni a vásárláskor. Hódít a trapéznadrág, és a párhuzamnadrág, ráadásul szinte szoknya-nadrág szárszélességgel. Ezek kifejezetten a magas, vékony hölgyeken állnak jól. A magyar nők kevésbé kedvelik, inkább a kifutók divatja ez nálunk, show jellegű. A divattervezők most mintha kicsit elfeledkeztek volna a mindennapok kényelmes és csinos viseleteiről. A felsők T, vagy A vonalúak, az ötvenes éveket idézik. Nem karcsúsítottak. A szoknyák féllábszárközépig érőek, szintén az ötvenes évekre emlékeztetnek. Magasított a derekuk. A kabátkák rövidek, hangsúlyos vállal, válltöméssel. Divatos a boleró szerű, hétnyolcados ujjú bőr, vagy textilbőr kiskabát. A bőrruháknál megjelenik a tüllre dolgozott virágminta applikáció.

Az egyik tavaszi sláger a szegfű minta
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A tavalyi, viszonylag színtelen divat után nagyon színes az idei trend. Azonban nem harsány, kerüli például a neon színeket. A színek harmóniája jellemző. Minden virágos, vagy geometrikus mintás. A kabát, ruha, nadrág, felső, táska, cipő. Egyszínűhöz bátran vegyünk mintásat, de ne vigyük túlzásba. A színek közül az ibolyalila, a pasztell kék, a királykék, az erős fűzöld, a sötétzöld hódít. A csíkos nagy divat, a pöttyös is tartja magát, de egy anyagon belül kombinálva betétként is megjelenik mindkettő. A táska anyaga bőr, de újdonság az anyag nyomott mintája, amely virág hatású. Szintén divatos a színkavalkádos textiltáska, akár virág rátéttel, vagy geometrikus mintával. A sálak finom csipkéből készülnek, vagy tüllre dolgozottak.

Újra divatos a kis piros bőr boleró. Modellünk Borsányi Ágnes

A cipő elegáns, az ötvenes évek stílusát követi. A vastag talpú gésacipők szintén divatosak. Felvehetünk elegáns szandált egészruhával és akár zoknival is. A lábbeliken szintén megjelennek a divatszínek és a virágok. A kiegészítők, cipő, sál, táska, bizsu kiválasztásánál feltétlenül ügyeljünk arra, hogy azok harmonizáljanak a ruha színével és mintájával. Figyelnünk kell arra, hogy az arányok, a szabásvonalak és a minták összhatása megfelelő legyen. Vegyük figyelembe azt is, hogy alkatunkhoz mi illik, nem árt némi önismeret. A kifutókon elképesztő minta kombinációkat láthatunk, de a mindennapos viselethez jól meg kell válogatni, hogy mit mivel veszünk fel. Kifinomult ízlés szükséges ehhez.

 

Címkék#Retro#divat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!