Púder Nélkül

2011.02.24. 13:20

Fogyás kenguru-módra

Íme itt a bizonyíték, hogy vérre menő küzdelem és rettenetes koplalás nélkül is elérhetjük a kívánt testsúlyt és alakot. A kangoo-val igazán vidáman, táncos lábú kenguru módjára égethetjük a felesleges zsírt.

PLT

A kangoo sportot egy új őrületnek tartják, a szó legjobb értelmében. Valóban bóhokás, vidám hangulatú, nagyon fiatalos ez a mozgásnem, melyet egy speciális lábbeliben végeznek. Az ugrálós cipő ellipszis rugókkal és feszítő szalagokkal van ellátva, ennek köszönhetően több mint 80 százalékban képes elnyelni az izületek terhelését, így megvédi térdünket az ugrálás közben keletkező becsapódás esetleges sérüléseitől. Göndör Judit edző hét éve tart kangoo-órákat, ő mesélt az ugrálós mozgásforma pozitív egészségügyi hatásairól is.

- Kifejezetten jótékony hatással bír a szív- és keringési rendszerre, ezek működését kiválóan fejleszti, a helyes táplálkozás mellet pedig hamar testsúlycsökkenést is eredményez. Növeli az állóképességet, elősegíti a megfelelő testtartást, erősíti a gerincet és csökkenti a hátfájdalmakat. Nem utolsó sorban pozitívum, hogy izomláz nélkül égethetjük a kalóriákat. További jó hír a térd- és gerincműtéten átesetteknek, hogy ezt a mozgásnemet ők is bártan kipróbálhatják - kíméli az izületeket. Veszprémben Judit honosította meg a kangoo-t, amely - elsősorban - a női szíveket dobogtatja meg, bár elmondása szerint hosszú idő óta egy kitartó férfi is jelen van az óráin.

Perger Móni is rendszeres kangoozó, véleménye szerint hihetelen szabadságérzést nyújt, szuper feszültséglevezető mozgásforma. - Ismerőseim is  pozitívan és érdeklődve fogadják ezt a sportágat, úgy gondolom, szívesen kipróbálják - meséli Móni. Várja a jó időt, amikor rugós cipőben is mehet a szabadba, rutinos sportolóként futni is ebben jár. A rugozómozgás előrelendíti a lábakat, így kevesebb energiát felhasználva, hosszabb távot is képes teljesíteni.
Vállalkozó kedvű kolléganőmmel együtt - ellenszegülve a gravitációnak-, kipróbáltuk a kangoot. Izomláz nélkül megúsztuk az edzést, de a cikkért valóban megizzadtunk.

 Szerző: Káposztás Vivien

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!