Púder Nélkül

2017.07.30. 15:55

Nyári divat kiskabátokkal - Nem mindegy, hogy milyen hosszúságút és fazonút választunk

TAPOLCA A nyár végi közösségi programokra, családi eseményekre gondosan készüljünk, a változékony időjárás miatt válasszunk jól variálható darabokat.

Tóth B. Zsuzsa

Egy csipkenadrághoz jól illik egy kötött vagy szövött kulikabát, de lehet variálni egy jó toppal, vagy rövid ujjú felsővel. A másik képen látható ripsz kisruhához a saját anyagából készült kiskabátot, vagy a ruha színeinek egyikével egyező színű kabátot vehetünk fel. Így sokkal variálhatóbb lesz a ruhatárunk. Vigyázzunk, mert a ruha szabásához nem mindegy, hogy milyen hosszúságú kabátot veszünk fel. Teljesen más hatást ad a ruhának egy rövid, mint egy hosszú kabát. Minden ruhafazon esetében adott, hogy mi illik hozzá: boleró, kiskabát vagy hosszabb kabát. A most megjelenő hétnyolcados, párhuzamszárú nadrágokhoz vehetünk hosszabb, hétnyolcados kabátot, nem feltétlenül csak a rövid fazonú felsőrész illik hozzá. Arra ügyeljünk, hogy egy ilyen párosításhoz megfelelő magasság kell, főleg a lábfejig érő, klasszikus hosszúságú párhuzamszárú nadrágoknál igaz ez. A magas, vékony alkatúaknak áll jól. Fontos, hogy milyen a ruha mintája. Egyszínű az anyag vagy csíkos, kockás. A csíkozás léptéke is lényeges. Néha a csíkok is karcsúsíthatnak, hiszen nem mindegy, hogy a csík végigfut széles léptékben, vagy törik. A tervezők a szabásvonallal ügyesen megtörik a csíkokat, így karcsúsítanak optikailag a ruhák.

A csipke örök divat, megjelenik most a nadrágszárakon, alul, akár passzéként is. Visszajött divatba az azsúr gépi és kézi változata. Természetesen utóbbi az értékesebb. Ha egy ruhán a kézművesség valamilyen formában megjelenik, kézzel vert csipke, kézi hímzés, kézimunka formájában, az mívesebbé, értékesebbé teszi a ruhát. Erősebb hatást érhetünk el, odavonzza a tekintetet. A nők szeme minden apró részletet észrevesz. Egy igazán míves darab rögtön felkelti az érdeklődésüket.

A csipke örök divat, megjelenik mosta nadrágszárakon, alul, akár passzéként is. A hétnyolcados, párhuzamszárú nadrágokhoz vehetünk hosszabb,hétnyolcadoskabátot

A kézimunka reneszánszát éli, akár magunk készítjük el, vagy megvásároljuk. Jó ötlet egy régi meglevő darabot felhasználni egy új ruha díszítésére. Aki ügyes, szépen dekorálhatja így a ruháit.

Ami a színeket illeti, az idei nyáron talán a vizes programok miatt is előtérbe kerültek a kék árnyalatai. Jó választás egy kék színű ruha vagy felső egy gálaeseményre, füredi parti sétára, esti vacsorához, korzózáshoz. Ahogy régen felvonultatták a hölgyek az elegáns darabjaikat, ma mi is bátran viselhetjük azokat, akár egy nyár esti sétához is. Nem kell feltétlenül esemény hozzá, csak mert jó érzés egy szép vagy különleges darabot felvenni.

Újdonság a borvörös árnyalat, amely egy viszonylagosan sötét szín a nyári pasztellekhez képest, de felvezetője az őszi divatnak. Egy púder-vörös párosítás vagy bézs-vörös duó is elegáns lehet. Intenzíven megjelentek a nyár második felében a pisztáciazöld árnyalatok, amelyek jól variálhatóak a kékekkel, de a két szín nem mindegyik árnyalata fér meg együtt. Régen eleve úgy tartottuk, hogy ez a két szín nem illik egymáshoz.

 

A magyar nők körében nem igazán kedveltek az idei divat szabásvonalai. Kevésbé szeretjük a karcsúsítás nélküli, a test vonalát nem követő darabokat. Ezek a divatirányzat szerinti idei darabok. Eltakarják a testet, akár a háremnadrágok.

Az alapanyaguk pamut, arra teszik fel a selyem- és muszlinrétegeket. Nyáron a természetes anyagok praktikusak, és most igazán reneszánszukat élik. A kézzel festett hernyóselyem ruhák, felsők ára felső kategóriát képvisel ugyan, de a természetes anyagú ruhák mindig drágábbak, mint a műszálasak. Ugyanakkor tartósabbak és testbarát az anyaguk. A mű-anyag lezárja a bőrt, nem tud szellőzni, és energetikailag sem jó a testnek.

Sokan azért nem választanak lenruhát, mert gyűrődik, pedig a legmenőbb divatházak kifutóin sem hiba ez. Attól nem vagyunk kevésbé elegánsak, ha a lenruhánk nem olyan, mintha most vasaltuk volna ki.

A nyári divattáskák sokkal színesebbek, mint a téliek. Ilyenkor hódítanak a természetes anyagok, a raffia, a vászon, a háncs, a gyékény. Bambusz, vagy fém füllel. Vigyáznunk kell, mert a finom anyagok szálait kihúzhatják a fülek.

Elegáns ruhához ezért inkább klasszikus bőrtáskát válasszunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!