Púder Nélkül

2012.08.19. 08:09

Nyári frizuratrend: a lényeg, hogy feltűnjön

Soltész Imre fodrász szerint az idei nyári frizuradivatot két, látszólag ellentétes irányzat jellemzi.

Tóth B. Zsuzsa

A környezettudatos, egészségtudatos szemléletet képviselő vendégek körében a hajszínek között a világos színek, meleg árnyalatok a kedveltek: a homok-, karamell-, aranyszín és azok árnyalatai. A vendégek az ammóniamentes festékeket kedvelik és szeretik, és szívesen  meghagyják a haj természetes, lágy esését, hullámosságát.


 
A másik irányzat az előbbinek homlokegyenest az ellenkezője. Sötét színek, akár a fekete árnyalatai is jellemzik. A vörös szín rég leáldozott, a barna árnyalatai a divatosak. Az alapszín hideg árnyalat, amelyet aztán egy nagyobb tincs erejéig élénk színnel egészítenek ki. A múltté már az egyenletesen elosztott melírozott tincsek sora. A kiugró szín direkt módon díszíti a frizurát. Lehet piros, kék, rózsaszín, lényeg, hogy feltűnő és természetellenes legyen. Erőszakosan mértani formában különül el a frizurától, ahogy a fazon egésze azt képviseli. Divat a  frufru  minden  formája: a vasalt, a szögletes és az aszimmetrikus, a rövid és a hosszú. Oldalt pedig nem ritka, hogy egyes részek rövidre vannak gépelve a halánték körül, de a mellette levő tincsek nem fokozatosan egyre hosszabbak, hanem átmenet nélkül hosszúak.

A fenti jellemzők egyaránt vonatkoznak a férfi és a női frizurára, legfeljebb utóbbiak rövidebbek. A női kontyok kiegészítői mostanában akár ásványok, kövek lehetnek az első irányzat képviselőinél, de a másik hívei inkább fémdarabokkal, műanyag golyókkal díszítik hajukat. A férfiak hajtetoválással díszíttetik frizurájukat, a legrövidebbre nyírt részbe mintát készíttetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!