2012.01.31. 17:28
Burgonyafánkban sült kolbászkák
Íme Kovács Anett, nagyesztergár olvasónk remek vendégváró receptje!
1 kg burgonya
só
reszelt szerecsendió
4 egész tojás
15 dkg liszt
1 vékony szál (35-40 dkg) parasztkolbász
olaj
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még forrón áttörjük. Amikor kihűlt, megsózzuk, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, majd a tojással meg a liszttel összegyúrjuk. A kolbászt 3-4 centis darabokra vágjuk. A burgonyás masszából olajos kézzel annyi gombócot formálunk, amennyi kolbászdarabkánk van. A gombócokat egyenként tenyérrel kissé ellapítjuk, egy-egy kolbászt ráfektetünk, és becsomagoljuk.
Bő, közepesen forró olajban megsütjük. Szalvétára szedve lecsöpögtetjük, végül forrón tálaljuk.
Savanyúságot, salátát kínálunk mellé.