Receptek

2012.01.31. 17:28

Burgonyafánkban sült kolbászkák

Íme Kovács Anett, nagyesztergár olvasónk remek vendégváró receptje!

Napló Online

1 kg burgonya

reszelt szerecsendió

4 egész tojás

15 dkg liszt

1 vékony szál (35-40 dkg) parasztkolbász

olaj

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még forrón áttörjük. Amikor kihűlt, megsózzuk, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, majd a tojással meg a liszttel összegyúrjuk. A kolbászt 3-4 centis darabokra vágjuk. A burgonyás masszából olajos kézzel annyi gombócot formálunk, amennyi kolbászdarabkánk van. A gombócokat egyenként tenyérrel kissé ellapítjuk, egy-egy kolbászt ráfektetünk, és becsomagoljuk.

Bő, közepesen forró olajban megsütjük. Szalvétára szedve lecsöpögtetjük, végül forrón tálaljuk.

Savanyúságot, salátát kínálunk mellé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!