Receptek
2012.01.26. 10:45
Túrógombóc
Íme Kovács Istvánné, zalaegerszegi olvasónk remek receptje arra, hogyan készítsünk finom túrógombócot!
Napló Online
25 dkg túró
1 tojás
2 kanál liszt
2 kanál búzadara
zsemlemorzsa
olaj
Két személyre 25 dkg túróhoz 1 tojást adunk, valamint 2 kanál lisztet és 2 kanál búzadarát. Villával áttörjük és vizes kézzel gombócokat formázunk belőle. Negyedórát a hűtőben pihentetjük, majd lobogó vízben főzzük ki õket, amíg a felszínre jön az összes gombóc. Pirított zsemlemorzsában forgatjuk meg őket és tejföllel, porcukorral tálaljuk.
Ezek is érdekelhetik
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre