receptek mindenkinek

2018.05.01. 08:00

Itt a május, hivatalosan is megkezdődik a bográcsszezon!

Ha az időjárás is kegyes hozzánk a hosszú hétvége kiváló alkalom lehet a bográcsok idei munkába állítására.

Most a mindmegette oldal segítségével mutatunk pár tuti receptet, amivel jóllakhat a család és a barátok. A részletes receptet a képekre kattintva olvashatod el.

Amit mindenki szeret: bográcsgulyás

Úgy az igazi, ha marhából készítjük, de ha inkább a disznóra voksolnánk az is megfelelő. Az egyik legegyszerűbben elkészíthető étel és mindenki jóllakik vele. A legjobb, ha frissen sütött keltésztával fogyasztjuk.

Laktató és finom: vörösboros marhapörkölt

A marhapörköltnél nem szabad kispórolni a vörösbort, persze nem is kell eláztatni vele. Ez emeli ugyanis legjobban ki a sajátos aromáját. Ha tehetjük válasszunk hozzá a balatoni borokból, például merlotot vagy kékfrankost.

Egy igazi klasszikus: a birkapörkölt

Sokan félnek a birkahústól, pedig ha friss és megfelelően van elkészítve nem érezhető rajta kellemtelen szag. Arra sem árt figyelni, hogy egy birkából főzzünk, mert már kis korkülönbség is azt eredményezheti, hogy az egyik húsdarab megfő, míg a másik kemény marad. Érdemes friss újhagymával tálalni.

Amit mindenki el tud készíteni: paprikás krumpli bográcsban

A kezdő szakácsok ezzel nem lőhetnek mellé, az egyik legegyszerűbb egytálétel. Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl, mert egy idő után főzelékállagú lesz. Lecsó- és füstölt kolbászt is tehetünk bele.

A különcöknek: Csokoládés chili con carne sajtos quesadillával

Igen, ez akülönlegesség bográcsban is elkészíthető. Senkit ne riasszon el a chili és a csokoládé párosítás a végeredmény úgyis meggyőz mindenkit. Ha igazán autentikusak akarunk lenni tortillalappal tálaljuk.

Ti is bográcsban főztétek az ebédet? Küldjetek képet róla a [email protected]u címre!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!