receptek

2019.12.31. 13:13

Újévi szerencsesütemények

Mórocz Mirától származik a malacka receptje, amelyet minden évben elkészítenek a családban, és ezzel kívánnak minden jót az új évre a rokonoknak, barátoknak, szomszédoknak.

veol.hu/Tersztyánszky Krisztina

Hozzávalók : 25 dkg liszt, 25 dkg puha vaj, 25 dkg főtt, áttört burgonya, 25 dkg túró, 2 kiskanál só.

A tetejére egy felvert egész tojás pici sóval ízesítve, egész fekete bors vagy napraforgómag. Szükségünk lesz 3 különböző méretű pogácsaszaggatóra és egy szívószálra.

A hozzávalókból laza tésztát gyúrunk és egy órát a hűtőben pihentetjük. Ezután a tésztát 1-1,5 cm vastagságúra nyújtjuk. A legnagyobb és a legkisebb pogácsaszaggatóval ugyananynyi korongot szaggatunk, míg a közepessel feleannyit, mint a másik kettőből. A nagy körlapokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és lekenjük őket a felvert sós tojással. Ezek lesznek a malacfejek. A közepes körlapokat négy egyforma cikkre vágjuk. Ezek lesznek a malacfülek. A legkisebb körlapokra pedig szívószállal két lyukat fúrunk. Ezek lesznek a malacorrok. A füleket és az orrokat a malacfejekre illesztjük, és lekenjük őket is a felvert tojással. Fekete borsból vagy napraforgómagból szemeket ragasztunk a malackáknak. A malacpogácsákat sütőpapíros tepsin 220 fokos, előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!