Receptek

2012.09.28. 21:06

Ajándék a receptekért

SzombathelyZalaegerszeg - Receptkönyv-sorozatunk hetedik kötetének összeállításakor mentes ételek receptjeit kértük olvasóinktól. Felhívásunkra rekordszámú, csaknem 900 leírás érkezett. A recepteket beküldők között értékes ajándékokat sorsoltunk ki.

Munkatársainktól

A sárvári Horváth Imréné most először küldött receptet, és az első próbálkozás rögtön szerencsét is hozott: egy Bosch robotgépet nyert. Horváth Imréné unokái közül egy már kinőtte az ételallergiát, kettő viszont még nem ehet tojást és tejet tartalmazó ételeket, ám a kreatív nagymama mindent fortélyt bevet, hogy így is édességekkel, tortákkal lepje meg az unokáit. A Mentes ételek könyvében egy gesztenyés sütemény receptjével szerepel.

Az előző, Villámgyors ételek receptjeit tartalmazó kötetben is bemutatkozott már, ezúttal pedig a húsmentes ételek sorát gyarapítja a tortillatekercs elkészítésének leírásával a Zala megyei Szabó Zsanett. A fiatal szentgyörgyvölgyi lány igencsak meglepődött, amikor legújabb szakácskönyvünk mellé - a számára kedvező sorsolásnak köszönhetően - egy Tefal Actifryt is átvehetett.

- Nagyon örülök az ajándéknak - mondta mosolyogva. Mivel minden nap sürgölődik a konyhában, hamar beüzemeli majd. Ráadásul a főzőcskézésnél arra is ügyel, hogy lehetőleg ne terhelje a gyomrot az étel, ami a családi asztalra kerül.

- Figyelek rá, hogy egészségesen étkezzünk. A tortillatekercs receptjét, amely helyet kapott könyvben, magam találtam ki. Szeretek kísérletezni. Logisztikai ügyintéző a szakmám, de pár hónapja nincs állásom, ezért is kezdtem hobbiból, főzni.  A Pannon Lapok Társasága minden szakácskönyve megvan nekem, szeretem és forgatom is a kiadványokat, amelyek hasznosak, hiszen esténként általában hatan ülünk vacsorához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!