Reklám

2010.08.30. 04:33

Sikeres turisztikai fejlesztések az ADITUS Zrt. segítségével (x)

Címkék#ADITUS Zrt

A 2002 óta működő ADITUS Zrt. az önkormányzati szektorban piacvezető Európai Uniós pályázatokat író, menedzselő cég.

Napló Online

Jelenleg hét irodája van, ezek közül az egyik Veszprémben, a Virág Benedek utcában működik. Az iroda közreműködésének köszönhetően már láthatóak és folyamatosan használatba vehetőek azok a turisztikai infrastrukturális fejlesztések, amelyek az elmúlt évek alapos előkésztő és megvalósító tevékenységének köszönhetően támogatásban részesültek.

A csopaki strand a Balaton egyik legszebb és legkedveltebb strandja, hiszen az "Intelligens strand" fejlesztési projektnek köszönhetően szolgáltatásai az idei nyárra számos innovatív és korszerű elemmel bővültek. A projektet a község önkormányzatának megbízásából az ADITUS Zrt. még 2007 decemberében "A balatoni térség turisztikai vonzerejének növelése" című pályázati felhívásra készítette el. A több mint 143 millió forintos beruházás keretében - amelyből közel 46 millió forint volt az állami és EU-s, továbbá 15 millió forint a Veszprém megyei támogatás - megvalósult a csopaki strand teljes megújítása. Internetes infó pontok, wifi hálózat, lap-top és mobiltelefon megőrző és töltőállomás, meteorológiai állomás jött létre, a szabványoknak is megfelelő játszótereket alakítottak ki, az új öltözőkabinok és a vizesblokkok a táj hagyományos építészeti stílusához igazodó új épületekben kaptak helyet, a parti sétány megújult, emellett új strandbútorok, strandröplabda- és vízilabda-pálya, valamint homokos focipálya várja a kikapcsolódni vágyókat. A projekt megvalósulásával a csopaki strand a 21. századi balatoni fürdőkultúra egyik mintaterülete lehet, melynek szolgáltatásai igazodnak a társadalom megváltozott szabadidős igényeihez.

Csopak Önkormányzata a strandi fejlesztések mellett a kerékpárosokról sem felejtkezett el. Céljuk, hogy a kerékpáros turisták Csopakon ne csak áthaladjanak, hanem a település elsődleges utazási cél legyen számukra. Ennek érdekében a Bringakörút egy kritikus, táblával jelzett szakaszát önálló nyomvonalú kerékpárúttal váltják ki, kerékpár-tárolókat, információs táblákat helyeznek ki, öko-látogató parkot, környezetismereti tanösvény alakítanak ki, s felállításra kerül egy 60 m2-es kilátó ("Csillagda") is, mely a nádas élővilágának megfigyelésére szolgálhat. A bruttó 109.441.019 Ft összköltségű beruházás megvalósítást az önkormányzat a 2011-es év első félévében tervezi az ADITUS Zrt. segítségével.

Hasonlóan nagyszabású fejlesztések zajlottak Balatonalmádiban, a Wesselényi strand területén is, ahol az ADITUS Zrt. közreműködésének köszönhetően megújulhatott a főépület nyugati szárnya, melyben a korszerű igényeknek megfelelő színvonalú kabinsor és illemhelyek, kiszolgálóhelyiségek kerültek kialakításra. A nettó 189 968 767 millió forintos összköltségű beruházás során a főépület keleti szárnya animációs foglakozásoknak ad helyet, míg a középső épületrészben baba-mama szoba létesült. A szolgáltatási színvonal emeléséhez hozzájárult a homokos partszakasz, valamint egy úszó-napozó stég kialakítása is, mely kiváló helyszínt biztosít könnyűzenei koncertekhez és kisebb előadásokhoz egyaránt.

Az ADITUS Zrt. által készített és menedzselt kiemelt turisztikai pályázat alapján megvalósuló "Kolostorok és kertek a veszprémi vár tövében" című projekt is lassan a befejezéséhez közeledik, amelynek keretében megújul a Séd-völgye és élő közlekedési kapcsolat alakul ki a két leglátogatottabb városi látványosság, vagyis az állatkert és a vár között.

 

www.aditus.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!