Reklám

2012.11.12. 11:38

Válságban is van orvosság a likviditási nehézségekre (x)

Segíteni kell a mikro- és kisvállalkozásokat, hogy pontosan lássák a finanszírozási lehetőségeiket az OTP Bank Mikro- és Kisvállalati Igazgatóságának vezetője szerint.

Napló Online

A vállalkozások napi működését is kiszámíthatóbbá, biztonságosabbá teheti a bankhitel, a cégek forráshoz jutását azonban sokszor épp az nehezíti, hogy nincsenek tisztában a hitellehetőségeikkel. Az OTP Bank tavaly ősszel indította Széchenyi 50 programját, amelynek keretében 20 ezer mikro- és kisvállalkozás kapott levélben személyre szabott, konkrét összegű indikatív hitelajánlatot. A program elébe ment a vállalkozói igényeknek, sok cégvezető számára megkönnyítve a döntést: a vállalkozások a program indulása óta több mint 10 milliárd forint értékben jutottak külső finanszírozási forráshoz. Csonka Tibort, az OTP Bank Mikro-és Kisvállalati igazgatóságának vezetője cáfolja azokat a híreket, amelyek szerint egyik bank sem nyújt hitelt a vállalkozásoknak. Az OTP többféle pénzügyi szolgáltatással segíti a vállalkozókat.

Mi vezette az OTP Bankot abban, hogy ilyen jelentős számban keressenek meg vállalkozásokat konkrét összegű hitelajánlattal?

A vállalkozások 84 százalékának működését akadályozzák kisebb-nagyobb mértékben finanszírozási problémák az OTP KKV konjunktúra Index legfrissebb felmérése szerint. A cégvezetők jelentős része azt olvashatja a hírekben, vagy sokszor személyesen is azt tapasztalhatja, hogy a válság miatt nehezebb hitelhez jutni, ezért lemondóak a külső források bevonását illetően, ajánlatot sem kérnek bankjuktól. Az OTP Bank folyamatosan biztosít finanszírozási forrást a vállalkozásoknak. Tavaly ősszel nyilvános cégnyilvántartási adatok alapján készült, indikatív hitelajánlatot küldtünk a az akkor indult Széchenyi 50 programunk keretében több mint 20 ezer mikro- és kisvállalkozás számára. A mostani Tavaszi Kampányunkban pedig újabb 13 ezer vállalkozást keresünk meg ajánlatainkkal. A 3 és 25 millió forint közötti, konkrét összeget is megjelölő folyószámlahitel-ajánlat révén a vállalkozások pontos képet kaphatnak a lehetőségeikről, ezért érdemes azoknak a cégeknek is tájékozódni nálunk, amelyek esetleg még nem kaptak tőlünk ajánlatot. További segítség, hogy most a vállalkozók költséget is megtakaríthatnak, hisz aki június 30-ig vállalkozása részére új számlacsomagot nyit ( kivéve Gold számlacsomag), a számlavezetési havidíjat fél éven keresztül nem számítjuk fel.

Milyen a hitelajánlatok fogadtatása a vállalkozások részéről?

Az eddigi eredmények jól mutatják, hogy a kedvezőtlen gazdasági kilátások mellett is hisznek abban a cégek vezetői, hogy egy, a vállalkozás igényeihez kialakított hitel biztonságot, sőt, akár lendületet is adhat a cégnek. Látjuk, hogy a legnagyobb igény a rugalmas folyószámlahitelre van. Mit tesznek azért, hogy a hitelhez jutás is olyan gördülékeny legyen, mint a hitellehetőségekről való tájékozódás?

A vállalkozások sikeres működéséhez szükség van egy biztos pénzügyi partnerre, amely ismeri az elvárásaikat is. A vállalkozások igényeihez alkalmazkodva ezért több ponton egyszerűsítettük és gyorsítottuk a hitelügyintézést. Már átlagosan 5 munkanap alatt elbírálunk egy teljes körűen benyújtott hitelkérelmet. Egyszerűbben lehet folyószámlahitelhez is jutni, mert már azok a vállalkozások is igénybe vehetik, amelyek korábban nem rendelkeztek nálunk folyószámlával. Kiépítettük vállalkozói kapcsolattartói hálózatunkat is. A kapcsolattartóink ügyfeleiket felkeresve személyre szabott pénzügyi tanácsadás keretében segítenek eldönteni, melyik termék, szolgáltatás felel meg leginkább a vállalkozás működésének.

A tájékoztatás nem teljes körű, részletes információk és a termékek szabályai a www.otpbank.hu oldalon érhetőek el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!