Reklám

2016.11.02. 23:49

Milliós támogatást is érhet az informatikai audit - Modern Vállalkozások Programja Balatonfüreden (x)

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara idén tavasszal hívta életre a Modern Vállalkozások Programját, mely a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások digitális fejlődését, ezzel versenyképességük fokozását segíti informatikai technológiák és megoldások bevezetésével.

Eddig több, mint 4300 kkv csatlakozott a programhoz. Ezek a vállalkozók felismerték, hogy az informatikai eszközök és szolgáltatások használata hozzásegíti őket bevételeik növeléséhez, kiadásaik optimalizálásához és hatékonyságuk fokozásához.

A mai digitalizációs fejlődés óriási, nem egyszerű feladat lépést tartani a változásokkal. A cégvezetők szakértő segítség nélkül gyakran érzik úgy, hogy elvesznek a lehetőségek tengerében. Ez az oka annak, hogy a digitális eszközök adta lehetőségeket csak korlátozottan használják, viszont emiatt jelentős lemaradásban vannak európai uniós versenytársaikhoz képest.

A 2016. tavaszán indult Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! projekt ezekre a problémákra nyújt megoldást. Országosan 29 infokommunikációs tanácsadó áll rendelkezésre, akik többéves szakmai tapasztalattal felvértezve felmérik a vállalkozások digitális helyzetét, megvizsgálják informatikai felkészültségüket, majd javaslatot tesznek a cégnél megvalósítandó fejlesztésekre. Mindezt a program keretében teljesen ingyen! A vállalkozások a részvételt követően a „Digitálisan Felkészült Vállalkozás” minősítést is megkapják, amelynek birtokában plusz 5% vissza nem térítendő többlettámogatást kaphatnak vállalati informatikai pályázatok esetében.

A közelmúltban csatlakozott a programhoz Bódy Kornél, a veszprémi Plasticor Kft. ügyvezetője is.

„Műanyagfeldolgozás, fröccsöntés a fő profilunk. Erre az iparágra is igaz, hogy folyamatos fejlesztések nélkül nem tudunk versenyképesek maradni. Ennek útja a termelékenység fokozása, a hatékony időgazdálkodás, amihez az IT rendszerek naprakész ismerete és használata elengedhetetlen. Ezért a pályázatokat mi prioritással kezeljük. Minden, a jelenleginél hatékonyabb megoldást, ötletet szívesen veszünk.

A Modern Vállalkozások Programjának egyik előnye, hogy az IKT tanácsadó cégre szabottan, szakszerű segítséget tud nyújtani, illetve a pályázati források is könnyebben elérhetővé válnak. A program keretében szeretnénk a weboldalunkat fejleszteni, emellett a felhőszolgáltatások adta előnyök is érdekelnek.Be kell ismerni, hogy teljesen mások a külföldi standardok hazánkhoz képest. A szervezettség, a tisztaság mellett a modern technológiák magas szintű használata alapvető elvárás egy külföldi megrendelő esetén. Ezért mi azt valljuk, hogy az informatikai fejlesztéseknek előremutatónak kell lenniük, meg kell előzniük a jelenlegi igényeket. Többször igazolt minket ez a felfogás, volt olyan nagy megrendelésünk, amit azért sikerült elnyerni, mert korábban olyan informatikai programcsomagot vezettünk be, amit akkor nem, de később maximálisan ki tudtunk használni.” – mondta Bódy Kornél.

A 127 állomásból álló Információs Nap elnevezésű rendezvénysorozat következő állomása Balatonfüred, ahol 2016. november 8-án kedden a megújult Hotel Füred konferenciatermében tartalmas, gyakorlati előadások mellett az informatikai területek szakértőivel is találkozhatnak, konzultálhatnak az érdeklődők.

 

Regisztráljon Ön is!

A RÉSZVÉTEL INGYENES, de regisztrációhoz kötött.
Regisztráljon minél hamarabb, mivel a helyszín befogadóképessége korlátozott!

Balatonfüred, Hotel Füred, Széchenyi u. 20.
2016. november 8. kedd 9.30 – 16.00

Bővebb információ: www.vallalkozzdigitalisan.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!