Reklám

2016.12.21. 19:56

Minőségi képzés - szombathelyi gépész (x)

Nemcsak piacképes diplomát ad, jól fizető álláshoz, jó beosztáshoz juttat a szombathelyi duális gépészmérnökképzés, de a fiatalok tanulmányainak finanszírozása is családbarát, ugyanis az egyetemi ösztöndíj mellett havi 76 ezer forint vállalati juttatást is kapnak a hallgatók a partnercégektől a tanulmányaik teljes idejére. Az egyetemi 26 hét mellett 22 hét gyakorlatot töltenek a partnervállalatoknál, így valós szakmai tapasztalatokra tesznek szert, ami jelentős előnyt ad a pályakezdéshez.

Jelentkezni 2017. január 16-áig a www.szombathelyigepesz.hu-n lehet! A fiatalokkal interjút készítenek azok a cégek, amelyet megjelölnek lehetséges gyakorlati helyként. A vállalatok 2017. február 8-10-én küldik a kiértesítést, hogy kit vettek fel. Ennek ismeretében lehet bejelentkezni központi felvételi eljárás keretében a gépészmérnöki BSc alapszakra 2017. február 15-ig a felvi.hu-n.

A duális gépészmérnökképzés partnercégei: BPW-Hungária Kft, Delphi Hungary Kft., EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft., IMS Connector Systems Kft., iQor Global Services Hungary Kft., LuK Savaria Kuplunggyártó Kft., Opel Szentgotthárd Kft., Roto Elzett Certa Kft., SCHOTT Hungary Kft., Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft., Uniriv Kft.

Válassz közülük hármat a jelentkezésednél a www.szombathelyigepesz.hu oldalon!

Nézz be hozzánk, lásd a jövőt!

A szombathelyi gépészmérnökképzés azzal emelkedik ki a régió műszaki képzései közül, hogy a szakon fiatal, lendületes, külföldön is tapasztalatot szerzett oktatók tanítanak, modern, a 21. századi elvárásoknak megfelelő laboratóriumi háttér segítségével.

A pneumatika-hidraulika laborban megtalálhatók a korszerű folyamatirányítási eszközök is. A például hallgatók programozhatják a robotot vagy a szimulációs gyártósort is az órák keretében.

Az elektrotechnika laboratórium az egyen- és váltakozó áramú áramkörök jellemző mennyiségeinek mérését, valamint időben történő változását és viselkedésüknek a tanulmányozását teszi lehetővé. Az eszközök kiváló vizualizációra képesek, így segítik a hallgatókat abban, hogy könnyebben megértésék ezt a területet is.

Az egyik legújabb technológiával készült elektronmikroszkópunk ötmilliószoros nagyításra is képes, vagyis nano szinten vizsgálható az anyag. Meg tudjuk határozni vele a minta anyagösszetételét, illetve az anyag kristályszerkezetének irányultságát is. Ez a mikroszkóp alkalmas szerves és nem szerves anyagok vizsgálatára is, ráadásul 3D képet is tudunk készíteni így térben láthatóvá válik a minta összetett felülete is.

A szakítógép és a Charpy-inga az alap anyagszerkezeti tulajdonságokat vizsgálja. Gépeink alkalmasak kutatási feladatok ellátására is, hiszen ritkaság például, hogy a szakítógépen két irányú nyúlást is tudunk automatikusan mérni.

A gyártástechnológia laboratórium ad helyet a hagyományos és CNC gépeknek. A CNC esztergagép és marógép mellett, CNC abráziós vízvágóval is rendelkezünk, amivel bármilyen anyagot lehet vágni a víz erejével. Ezenkívül gépeink a negyedik ipari forradalom elvárásainak megfelelnek, így nem a jelennek, hanem a jövőnek tudjuk képezni a nálunk tanuló hallgatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!