Reklám

2012.06.03. 19:53

Szemléletformálás a Lovassyban (x)

A Lovassy László Gimnázium az Új Széchényi Terv – Környezet és Energia Operatív Program keretében a 2011/2012-es tanévben három szemléletformáló napot szervez a diákjainak.

Napló Online

A tematikus napokon a fenntartható fejlődéssel, az ezt elősegítő viselkedéssel és szemléletmóddal ismerkedtek meg a diákok.

A harmadik szemléletformáló napot 2012. május 3-én rendezték meg a 10. évfolyam tanulói számára, melynek központi témája a hulladékprobléma volt. A diákok megtekintették a Hülyeség kora című filmet, majd a témáról Kaposvári József környezeti nevelési szakember előadását hallgatták meg. Ezt követően interaktív csoportos foglalkozások keretében a mindennapjainkat is érintő témákat tematikus kiadványok segítségével dolgozták fel. A nap folytatásaként korábban gyűjtött PET és üvegpalackokból, újságpapírból, és egyéb kidobásra szánt hulladékokból használható érdekes „új” tárgyakat készítettek, mint pl. játék- és dísztárgyakat, amelyek aztán kiállításra is kerültek az iskola épületében. Kísérleteket is végeztek környezetbarát tisztítószerekkel annak igazolására, hogy ezek ugyanolyan jók, mint a veszélyes, környezetszennyező anyagok. Majd minden résztvevő kiszámította az ökológiai lábnyomát. A nap zárásaként fát ültettek a diákok az iskola udvarán.

A szemléletformáló napon a diákok hazai termesztésű gyümölcsöket, zöldségeket, teljes kiőrlésű lisztből készített süteményeket ehettek, gyümölcsleveket ihattak és hazai alapanyagból készült szendvicseket kóstolhattak meg.

A rendezvényhez kapcsolódóan a Bringázz a suliba! felhívásnak megfelelően a diákok egy hónapon keresztül kerékpárral érkeztek az iskolába, egy-egy olyan kendőt viselve, amelyen iskolánk és az Új Széchényi Terv logója van. A bringások regisztrálása minden reggel a bejáratnál történt, és az így gyűjtött pontok alapján alakult ki a győztesek sorrendje.

Az első helyezett csapat tagjai Dömötör Szilárd, Foki Diána, Hegyi Levente, Horváth Tamás, Pigler Péter voltak, akik egy-egy kerékpáros bukósisakot vehettek át. A második helyezettek Dima Péter, Kálló Márton, Markovics Tamás, Papp Zsófia, Petrovai Noémi lettek. Őket egy-egy kerékpárlámpával jutalmaztuk. A harmadik helyezést a Boross Tünde, Gál Boglárka, Gál Fruzsina, Kamondy Katalin és Kiss Imre alkotta csapat szerezte meg. Ők egy-egy kerékpárlakatot kaptak.

A projekt menetéről, a tematikus napokról a Lovassy László Gimnázium által erre a célra létrehozott weboldalán, a keop610.lovassy.hu oldalon tájékozódhatnak.

Projektazonosító:

KEOP-6.1.0/A/11-2011-0024

Kedvezményezett:

Lovassy László Gimnázium
Lovassy-László-Gymnasium

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!