Reklám

2011.10.06. 12:23

Szupergyors sebességre kapcsolt a Vodafone hálózatfejlesztési projektje (x)

Töretlenül halad a Vodafone hálózatmodernizációja, olyannyira, hogy már az 1000. bázisállomás modernizációja is megtörtént. Így már csak rövid idő kérdése, hogy a teljes hálózat modern, nagy adatátviteli sebességű, energiatakarékos, valamint 4G-, vagyis LTE-képes legyen.

PLT

A Vodafone idén márciusban jelentette be hálózatának modernizációját, amelynek keretében 2012 közepére megvalósítja a „digitális kánaánt”, így a lakosság 99%-a hozzáférhet majd a minden igényt kielégítő, villámgyors mobilinternethez. A régebbi 2G-s telefont használók a többszörös teljesítményű „2,5 G”-t, más néven az EDGE adatátviteli szolgáltatást használhatják ki. A korszerűsítés révén a hálózat teljes egészében LTE-képes lesz, azaz a megfelelő frekvenciák megszerzése után a még gyorsabb mobilinternet-szolgáltatás könnyen elindítható.

A vállalat a modernizáció során a környezettudatosságot is prioritásként kezelte, ennek megfelelően a Huawei új, nagyobb kapacitású, nagyobb lefedettséget biztosító berendezései nemcsak jobb szolgáltatást nyújtanak a korábbiaknál, hanem energiafogyasztásuk is kevesebb, mint a fele a régieknek.

„A Vodafone egyik legfontosabb célkitűzése, hogy minden eddiginél korszerűbb hálózata, és ezáltal a villámgyors mobilinternet az ország minél nagyobb területén, minél gyorsabban elérhető legyen – ez a garanciája annak, hogy az ügyfeleknek a lehető legjobb minőségű szolgáltatást nyújtsuk, bármerre is járnak. Nagyon örülök neki, hogy a fejlesztés üteme töretlen, sőt magasan túlteljesíti elképzeléseinket, hiszen az eredetileg mintegy 15 hónaposra tervezett projekt felénél sem járva az ország több mint 60%-át modernizáltuk” – mondta el dr. Beck György, a Vodafone elnök-vezérigazgatója.

Jelenleg ez a hálózat Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas, Zala, Veszprém, Fejér, Somogy megyékben érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!