Rendőrségi

2008.04.14. 02:29

Előzetesben a rablók

Pápa (ma) - A veszprémi börtönbe vitték pénteken délután azt a két pápai fiatalt, akiket a rendőr- ség rablással is gyanúsít.

Mátételki András

Márciusban Pápa-Kéttornyúlakon az egyik szórakozóhelyről hazafelé tartó középkorú férfit megtámadta a 20 éves Zs. Zoltán és a 16 éves O. Richárd - tájékozatta lapunkat Vida Gusztáv főhadnagy, a nyomozóosztály vezetője. Áldozatukat lerántották a földre, ahol megrugdosták, majd elvették tőle a telefonját, iratait s a pénztárcáját hétezer forinttal. A pápai buszpályaudvaron a náluk sokkal fiatalabbaktól esetenként kölcsönkérték a telefonjukat, majd elfutottak velük. Máskor megfenyegették őket, hogy önként adják át a készüléküket. Másoktól pénzt, illetve egyéb értékeket vettek el. Ezek a bűncselekmények utólag tudódtak ki, amikor a nyomozás során kiderült, hogy ők voltak azok, akik április 4-én egy épülő házról levágták a vörösréz gázvezetéket, amivel 100 ezer forintos, a ház megrongálásával 500 ezer forintos kárt okoztak. A szerdán őrizetbe vett fiatalok ellen más bűncselekmény miatt is folyik eljárás, elismertek még közel húsz esetet. Általában színesfémeket loptak, de előszeretettel kötöttek el az utcáról vagy éppen a családi ház udvarából kerékpárokat, amit ismerőseiknek elpasszoltak. Volt, ahonnan kétszáz kiló műtrágyát vittek el, de autógumikkal, felnikkel is kereskedtek . A főhadnagytól azt is megtudtuk, hogy esetenként voltak bűntársaik, akiket a napokban azonosítanak be. A két pápai fiatalt pénteken Veszprémben előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!