Rendőrségi

2008.04.17. 02:29

Tizenhat év gyilkosságért

Balatonfüred (ma) - Tizenhat évi fegyházra ítélte tegnap a megyei bí- róság azt a füredi férfit, aki kegyetlen módon agyonverte felesége barátnőjét. Az ítélet nem jogerős.

Mátételki András

A 48 éves kamionsofőr, Zugor Károly nem nézte jó szemmel, hogy felesége szoros baráti kapcsolatot alakított ki a 33 éves S. Ramónával. Fülébe jutott, hogy a fiatal nő bátyja összeszűrte a levet a feleséggel, ezért gyakorivá váltak a veszekedések a házastársak között. A férfinak az sem tetszett, hogy asszonya jelentős összeget vett le a bankszámlájukról, továbbá jelzáloggal terheltette meg a házukat. Tavalyelőtt augusztus 19-én a vádlott és felesége között tettlegességig fajult a veszekedés. Az asszony fogta magát és ismét elment otthonról. A férfi éjszaka a keresésére indult, útközben kétszer is leállt poharazni testvérével, illetve az egyik ismerősével. Hajnali fél öt körül járt az idő, amikor bement S. Ramóna garázsból kialakított albérletébe, ahol - miután berúgta a bejárati ajtót - fojtogatni kezdte a fiatal nőt. Az életveszélyes helyzetbe került hölgy menekülni próbált, de ekkor Zugor többször nagy erővel egy feszítővassal fejbe vágta. A nő néhány percen belül éle- tét vesztette. A férfi ezután hazament, kimosta a véres pólóját, majd rövidesen jöttek érte a rendőrök. A megyei bíróság, dr. Németh Balázs tanácsa emberölés bűntette és magánlak- sértés miatt 16 évi fegyházra ítélte a férfit, aki ügyvédjével együtt fellebbezett a döntés ellen: felmentését kérte. Az ügyész tudomásul vette az ítéletet. A jogerős döntést az ügyben a Győri Ítélőtábla mond- ja majd ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!