Rendőrségi

2010.05.16. 13:21

Többmilliós viharkár Ajkán - Mint egy katasztrófafilm...

Ajka - Az ajkai tűzoltóságnál a szabadnapos lánglovagokat is berendelték, és minden gépkocsit használtak, hogy a rendkívüli időjárás okozta károkat mielőbb elháríthassák. Többmilliós a kára az ajkai Kontex Kft-nek, az üzemcsarnokra és a kamionokra is tucatnyi fát döntött a vihar - videók a helyszínről!

Munkatársainktól

Vasárnap nulla órától délig 28 lakóházban kellett kiszivattyúzniuk a vizet, és hét fakidőléshez vonultak a tűzoltók főként a városban és Városlődön - tudtuk meg Rozmán Gyula parancsnoktól. Szerencsére személyi sérülés nem történt, de több melléképületben keletkezett kár a kidőlt fák, lehullott törmelékek miatt.

A nyolcas úton, az Ajka-Noszlop közti útszakaszon, valamint Kolontár környékén kellett az útra dőlt fákat eltávolítani, mert azok akadályozták a forgalmat. Vasárnap délután a Torna patak vasúti sínek alatt átszivárgó vizétől óvták meg a Kinizsi utca házait homokzsákok kihelyezésével.

Mint egy katasztrófafilm...

Több milliós a kára az ajkai Kontex Kft-nek, a település ipari parkjában található telephelyükön az üzemcsarnokra és a kamionokra is tucatnyi, 20-30 méter magas fát döntött rá a vihar. 

 

- Szívesebben néztem volna ezeket a képeket egy katasztrófafilm jeleneteként, ám sajnos vasárnap délelőtt a való életben is megtapasztalhattuk a természet erejét - mondja Nagy Zoltán, miközben a vihar pusztításának nyomait mutatja. Az udvaron az egyik kamiont szinte kettészelte egy méretes rönk, de további nyolc-tíz jármű is komoly sérüléseket szenvedett, míg az épület tetőszerkezetét egy méretes fa gyűrte össze.

- Még az a szerencse, hogy vasárnap lévén nem dolgoztak a munkatársaink, így személyi sérülés nélkül megúsztuk a történteket.

A szomszédos kiserdő eddig nem okozott problémát a cégnek, ám Nagy Zoltán ezután kérni fogja a fák irtását. 

- Ugyan teljeskörű biztosításunk van, ám a pusztítás több hétre visszaveti a munkát, az életveszélyről nem is beszélve - jegyzi meg az ügyvezető, majd egy félig kidőlt, közel 30 méter magas fára mutat. - Azt is már csak a lélek tartja, remélem nem dől rá az épületre, amíg a tűzoltók ideérnek, s elhárítják a veszélyt.

 

Címkék#vihar#Ajka
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!