Rendőrségi

2010.06.02. 11:18

Veszprém megyében is kirabolt időseket egy bűnözőpáros

Elfogták egy elsősorban idősek kirablására szakosodott bűnözőpáros női tagját, a bűntársa ellen pedig országos elfogatóparancsot adtak ki - közölte Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője szerdán.

MTI

A nőt a III. kerületben sikerült elfogni, ő jelenleg előzetes letartóztatásban van - tette hozzá a szóvivő.
   
Az elkövetőknél tartott házkutatás során az elrabolt értékek mellett összesen 367 ember felírt adatait találták meg, Heves, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Veszprém, Zala és Pest megyéből. A bűncselekményeket a tettesek általában özvegyek sérelmére követték el. A rendőrség feltételezi, hogy a neveket a telefonkönyvből gyűjtötték össze.
   
Feró Attila, a BRFK Észak-budai Bűnügyi Régiójának a vezetője azt mondta: a házkutatás során megtalált tárgyak értékét pontosan még nem lehet tudni, de milliós nagyságrendről van szó. Hozzátette, hogy az ékszerek és más értéktárgyak mellett póthajat is találtak, mellyel feltehetően a páros női tagja álcázta magát.
   
Feró Attila az üggyel kapcsolatban azt is elmondta, hogy az idős korosztály nem igazán tartja bankban a pénzét, ezért különböző csoportok az ő kirablásukra szakosodnak. Az elkövetők általában valamely szolgáltató cég dolgozóinak adják ki magukat, így jutnak be lakásokba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!