Rendőrségi

2010.07.20. 15:01

Ráhúzta a kormányt, letörte a tükröt - Erőszakos sofőrök az M7-esen

Veszprém - Két budapesti férfi az M7-es autópályán erősködött egymással, ezért a bíróság a közelmúltban mindkettőjüket eltiltotta egy időre a vezetéstől.

Mátételki András

A bíróság indoklása szerint 2008. július közepén az M7-sen haladt autójával F. Bence Székesfehérvár felé az esti csúcsforgalomban. A 33 éves férfi a lépésben haladó sorból Ford kisteherautójával kissé lehúzódott a leállósávba, hogy ott senki ne tudjon egérutat nyerni. Ekkor ért mögé T. Zsolt, aki meg akarta előzni a Fordot, amelynek vezetője váratlanul ráhúzta a kormányt, emiatt a suzukist hirtelen fékezésre kényszerítette. A jármű 35 éves vezetője ezen bedühödött, s részben az útpadkára hajtva előzésbe kezdett. Amikor a Ford mellé ért, a teherautó jobb első ülésén utazó hölgy kezét megragadta, leköpte, majd azt kiabálta át, hogy ne játsszák az önkéntes rendőrt, ő amúgy a közeli lejárónál elhagyja az autópályát.

A fordos nem hagyta annyiban, üldözőbe vette a japán gyártmányú kocsit. Ezt észrevette T., aki a fékre lépett. A Ford vezetője már nem tudta megállítani járművét, amely így neki ütközött a Suzuki vonóhorgának, s leesett a rendszáma.

Mindkét autó megállt a leállósávban, ahol a pilóták hangos szóváltásba keveredtek: káromkodtak, kölcsönösen megfenyegették egymást. T. Zsolt eközben a Ford baloldali visszapillantó tükrét letörte, majd visszaült az autójába, s elhajtott az élettársával. A sérült járműben ülő feleség ez után felhívta a rendőrséget.

A megyei bíróság, dr. Varga Gábor tanácsa T. Zsoltot közúti veszélyeztetés bűntette, garázdaság és rongálás vétsége miatt jogerősen egy évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, egy év 10 hónapra eltiltotta gépjárművek vezetésétől, emellett 150 ezer forintra megbüntette.

F. Bencét közúti veszélyeztetés bűntette miatt öt hónapi felfüggesztett börtönre ítélték, s egy évre eltiltották a járművezetéstől. A másodrendű vádlottaknak 100 ezer forint büntetést kell fizetnie.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!