Rendőrségi

2010.11.26. 06:50

Szabadlábon az Eclipse-ügy gyanúsítottjai

Már nem áll fenn a szökés, elrejtőzés, illetve a bizonyítékok eltüntetésének veszélye, ezért a Fővárosi Főügyészség indítványára lakhelyelhagyási tilalomra változtatta a bíróság az Eclipse-ügy hét gyanúsítottjának előzetes letartóztatását - erősítette meg a Magyar Hírlapnak a lap értesülését Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

MTI

A lap pénteki száma ismerteti: az Eclipse Zrt. a pénzügyőrök szerint fiktív cégeken keresztül próbálta eltüntetni csaknem ötmilliárd forintos állami megrendelésből származó nyereségét, hét vezetőjével szemben adócsalás és pénzmosás gyanújával nyomoz a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága. A cég a gépjárművek eredetiségvizsgálatához szükséges szoftverek frissítésére kiírt közbeszerzést nyerte meg. 
 
A vámosok egymilliárd forint értékben zárolták a cég, illetve tulajdonosainak vagyonát, lefoglaltak több nagy értékű gépkocsit, köztük egy Ferrarit és egy Porschét.
   
Az előzetes lakhelyelhagyási tilalomra történő változtatást az ügy hét gyanúsítottja közül nem mindegyik fogadta el, többen is fellebbeztek, így az ítélet még nem jogerős. Mivel a szökés veszélye a bíróság szerint már nem áll fenn, a gyanúsítottaknak nem kell óvadékot fizetniük - írja a lap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!