Rendőrségi

2011.01.14. 12:06

Eladta ismerőse hajóját

Balatonfüred - Nem először állt már bíróság előtt csalás miatt az a férfi, akit ez alkalommal egy év hét hónapi börtönre ítéltek.

Mátételki András

A füredi K. Kornél két ügye évekkel ezelőtt történt. A férfi szabálysértést követett el, amikor 2006 elején túl gyorsan hajtott autójával, ezért a rendőrök 10 ezer forint helyszíni bírsággal sújtották. Miután az összeget nem fizette be, a bíróság tíz nap elzárásra változtatta át a büntetését. A 33 éves, büntetett előéletű férfi ezek után készített egy hamis csekket, amelyen az állt, hogy ő már befizette az összeget. Az igazolást elfaxolta a füredi kapitányságra.

A másik esete másfél évvel később történt, ekkor egyik ismerősétől egy napra kölcsönkérte az 1,6 milliót érő vitorlás kishajóját, mondván majd oktat vele. Hiába beszélték meg, másnap nem adta le a hajó kulcsait az egyik hotel portáján, hanem keresett rá vevőt. Tíz nap múlva túladott a hajón 900 ezer forintért.
A megyei bíróság a múlt héten magánokirat-hamisítás vétségében és sikkasztás bűntettében találta bűnösnek a férfit, amiért jogerősen egy év hét hónapi börtönre ítélték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!