Rendőrségi

2011.02.10. 07:26

Tucatnyi katonát megölt egy kamasz öngyilkos merénylő

Pesavár/Iszlámábád - Legkevesebb huszonhét katonát megölt egy kamasz öngyilkos merénylő csütörtökön Pakisztán északnyugati részén - közölte a rendőrség.

MTI

A katonák reggeli gyakorlaton vettek részt laktanyájuk területén, Mardan városában, az ország Afganisztánnal határos részén, ahol számos merényletet követnek el a tálibok és az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz kötődő szélsőségesek.
   
Muhammad Ali, a helyi közigazgatás vezetője elmondta, hogy a támadás következtében legalább további negyven katona megsebesült, polgári személyeknek azonban nem esett bajuk.
    
Egy rendőrtiszt arról számolt be, hogy a merénylőn iskolai egyenruha volt, ennek ellenére sikerült behatolnia az egyébként szigorúan ellenőrzött kiképzőtáborba. Ugyanott legutóbb 2006-ban történt hasonlóan véres merénylet, amely 35 katona életét oltotta ki. 
   
A súlyos sérülteket helikopterrel a tartományi székváros, Pesavar egyik kórházába szállították. A merényletet egyelőre senki, egyetlen szervezet sem vállalta magára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!