Rendőrségi

2011.03.04. 08:23

27 tonna fémhulladék egy budapesti illegális öntödében

Mintegy 27 tonna fémhulladékot foglaltak le a pénzügyőrök a fővárosban egy illegális öntödében - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-vel.

MTI

Közleményük szerint a pénzügyőrök hatósági ellenőrzést tartottak egy budapesti ingatlanon, mert felvetődött a gyanú, hogy engedély nélküli fémkereskedelmi tevékenység zajlik. A pénzügyőrök egy fém olvasztására alkalmas kohót, több öntőformát, mérleget, sajtológépeket és egyéb, fémöntéshez alkalmazott kézi eszközöket, valamint akkumulátorokat, fémhulladékot, kerítéselemeket, illetve rendszámtáblákat, továbbá alumíniumtömböket találtak.

Ezeknek az eredetét a tulajdonos nem tudta igazolni, és fémkereskedelmi engedélye sem volt. A pénzügyőrök a fémhulladékot lefoglalták, és értesítették a területileg illetékes természetvédelmi és vízügyi felügyelőség munkatársait. 

Az ingatlan tulajdonosa ellen a fémkereskedelmi eljárást indított a NAV. A tulajdonos 12,6 millió forint bírságra számíthat - olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!