Rendőrségi

2011.05.10. 09:05

Megnőtt a motoros balesetek száma, vigyázzunk a biciklisekre, motorosokra!

Összesen 34 közúti baleset történt a megyében péntektől vasárnapig. Egy ember vesztette életét, 5 súlyos és 6 könnyű személyi sérüléssel járó baleset történt, 22 esetben pedig anyagi kár keletkezett. A súlyos sérüléses balesetek közül valamennyinek részese volt motoros, vagy kerékpáros.

Napló Online

A jó idő beálltával számítani kell a motorosok és a kerékpárosok számának emelkedésére a közutakon. A Veszprém MRFK kéri, hogy az autósok fordítsanak fokozott figyelmet a motorosokra, számítsanak jelenlétükre a közutakon. Ugyanakkor a motorra szállókat is kéri a rendőrség, hogy vegyék figyelembe saját képességeik, a járművük határait és a KRESZ rendelkezésit betartva közlekedjenek.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a jó idő beálltával megnövekszik a motoros és kerékpáros balesetek száma. Ezek megelőzése érdekében a rendőrség fokozott ellenőrzéseket tart a megye közútjain.

A rendőrség továbbá felhívja az úton lévők figyelmét, hogy Veszprém megyében többször előfordult, hogy sárral, olajszármazékkal szennyeződött az útburkolat. Korábban már balesetet is okozott, hogy a szennyeződésen az arra haladó megcsúszott. A rendőrség ez úton is felhívja rá a figyelmet, hogy aki közúton akadályt létesít – akár gondatlanságból, akár szándékosan – az bűncselekményt követ el.

A VMRFK kéri a járművezetőket, hogy aki ilyen szennyeződést észlel, az jelezze a rendőrségnek, hogy a hatóság meg tudja tenni a szükséges intézkedéseket a szennyeződés mielőbbi eltávolítása, valamint a felelősség megállapítása érdekében.

A szombaton hajnalban Nyirád határában történt halálos balesetet az eljárás jelenlegi adatai szerint elalvás okozta. A rendőrség éri a hosszú útra indulókat, hogy tartsanak megfelelő pihenőidőket. A rövidebb megállások során szálljanak ki az autóból és folyadékpótlással, testmozgással frissítsék fel magukat a balesetek elkerülése érdekében.


Veszprém MRFK Sajtószolgálata

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!