Rendőrségi

2011.07.11. 08:19

Baleset az M1-esen: válságos a kisfiú állapota, életveszélyben az apa

Súlyos agysérülése miatt "valószínűleg visszafordíthatatlan" annak a hétéves belga kisfiúnak az állapota, aki a szüleivel szombat este autóbalesetet szenvedett az M1-es autópályán Bábolnánál - közölte hétfőn Oláh Attila, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos-igazgatója.

MTI

Közlése szerint a fiú hároméves húgán ugyan még további műtéteket kell végrehajtani, de a gyereket várhatóan napokon belül felébreszthetik, illetve levehetik a lélegeztető gépről. Az MTI úgy tudja, a kislánynak felkar-, lép- és mellkasi sérülése, továbbá sorozatos bordatörése van.

Két belga állampolgár meghalt, amikor egy kamion és egy személyautó szombat este összeütközött az M1-es autópálya 88-as kilométerszelvényében Bábolnánál. A belga rendszámú személygépkocsi Budapest felé tartott, amikor ismeretlen okból a szalagkorlátnak sodródott, az megdobta, a jármű átrepült a korláton és az autópálya határ felé vezető oldalán egy kamionnak ütközött. Az autót vezető 28 éves nő és a mellette ülő 71 éves nő meghalt, a hátul ülő férfi és három gyermek megsérült; valamennyien belga állampolgárok.

Életveszélyes a belga férfi állapota

Súlyos, életveszélyes állapotban van az a 33 éves belga férfi, aki a családjával szombat este autóbalesetet szenvedett az M1-es autópályán Bábolnánál - közölte az MTI érdeklődésére hétfőn a tatabányai Szent Borbála Kórház orvos-igazgatója.

A férfit hasi sérülései miatt megoperálták és jelenleg az intenzív osztályon ápolják - mondta el Fain András.
 

A Heim Pál kórházban ápolt kislány állapota stabil

Az intenzív osztályon kezelik, de jelenleg stabil az állapota annak az ötéves belga kislánynak, aki szombaton került a fővárosi Heim Pál kórházba, miután családjával együtt autóbalesetet szenvedett az M1-es autópályán Bábolnánál.

Kiss Gabriella, a gyermekkórház intenzív osztályának osztályvezető főorvosa az MTI-vel hétfőn azt közölte: a gyermek életveszélyes sérülésekkel került a kórházba szombaton. A sürgős műtétet követően stabil állapotban került az intenzív osztályra, ahol azóta is kezelik. A gyermek lélegeztető gépen van, hasi sérüléseket és töréseket szenvedett.
A főorvos hozzátette: tekintettel arra, hogy a gyermek édesapja a baleset következtében súlyos állapotban fekszik egy másik kórházban, a Heim Pál kórház konzulátusi segítséget kért, hogy a kislány kapcsolatba léphessen hozzátartozóival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!