Rendőrségi

2011.07.13. 08:09

M1-es baleset: meghalt az agysérült kisfiú

Szerda reggel meghalt a Bábolna mellett a múlt szombat éjjel történt balesetben súlyos agysérülést szenvedett belga kisfiú - közölte Oláh Attila, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos-igazgatója.

MTI

A szakember hétfőn azt mondta az MTI érdeklődésére, hogy "valószínűleg visszafordíthatatlan" a hétéves kisfiú állapota.
Győrben ápolják a fiú hároméves húgát is, akin Oláh Attila közlése szerint ugyan még további műtéteket kell végrehajtani, de a gyereket várhatóan napokon belül felébreszthetik, illetve levehetik a lélegeztető gépről. Az MTI úgy tudja, a kislánynak felkar-, lép- és mellkasi sérülése, valamint sorozatos bordatörése van.

A család az M1-es autópálya 88-as kilométerszelvényében, Bábolnánál szenvedett balesetet. A belga rendszámú személyautó Budapest felé haladt, amikor ismeretlen okból a szalagkorlátnak sodródott, az megdobta, a jármű átrepült a korláton, és az autópálya határ felé vezető oldalán egy kamionnak ütközött. Az autót vezető 28 éves nő és a mellette ülő 71 éves nő meghalt, a hátul ülő férfi és három gyermek megsérült; valamennyien belga állampolgárok.

A balesetben megsérült harmadik gyermeket a fővárosi Heim Pál Gyermekkórház intenzív osztályán ápolják, állapota továbbra is stabil - közölte a kórház az MTI-vel. Az ötéves kislányt a napokban levehetik a lélegeztető gépről.

A gyermekek édesapja, egy 33 éves belga férfi súlyos, életveszélyes állapotban fekszik a tatabányai Szent Borbála Kórházban. Fain András, a kórház orvos-igazgatója az MTI-nek hétfőn azt mondta: a férfit hasi sérülései miatt megoperálták és jelenleg az intenzív osztályon ápolják.

A Belga Királyság budapesti nagykövetségétől az MTI szerdán megtudta, hogy a család néhány közeli hozzátartozója már Magyarországon tartózkodik, több rokonuk pedig jelenleg is úton van, hogy a kórházban ápolt férfi és gyermekei ügyeit intézze. A balesetet követően a kórházak felvették a külképviselettel a kapcsolatot annak érdekében, hogy értesítsék a család hozzátartozóit. A nagykövetségen elmondták, hogy a család tagjai valamennyien belga állampolgárok, de koszovói származásúak. A már Magyarországon tartózkodó rokonok is Koszovóból érkeztek.

A külképviseleten azt mondták: a kórházaktól azt a tájékoztatást kapták, hogy a sérültek állapota kritikus, emiatt az esetleges hazaszállításukról még nem született döntés.

A Kisalföld.hu azt közölte: értesülése szerint a belga állampolgárságú család albán nemzetiségű, ez akkor derült ki, amikor kedd délután megérkezett Győrbe a kicsik egyik nagybátyja. Mint hozzátette, a Petz Aladár kórház felajánlotta, hogy a budapesti Heim Pál kórházban kezelt ötéves kislányt szállítsák át Győrbe, hogy együtt lehessen hároméves, szintén súlyosan megsérült húgával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!