Rendőrségi

2011.09.26. 18:44

Megütötte Novák Elődöt a Betyársereg vezetője

Megütötte Tyirityán Zsolt, a Betyársereg nevű csoport vezetője egy szombati gyulai rendezvényen Novák Előd jobbikos országgyűlési képviselőt - erősítette meg az MTI megkeresésére a hétfő este már több hírportálon is megjelent információt az ellenzéki politikus.

MTI

Novák Előd hozzátette: ő ugyan nem tesz feljelentést, de az üggyel már a Jobbik elnöksége is foglalkozott.

A jobbikos politikus elmondta: szombaton a Jobbik elnöksége képviseletében Gyulán vett részt a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület rendezvényén, ahol megjelent a Betyársereg mintegy tucatnyi tagja, köztük Tyirityán Zsolt is. A csoport vezetője kérdőre vonta Novák Elődöt, hogy miért nevezi őt börtöntölteléknek. A jobbikos képviselő az MTI-nek elmondta: "a Jobbik belső fórumain" pusztán arról beszélt néhány alkalommal, hogy elítéli, amiért a betyárseregen belül "próbálják erénnyé tenni a börtönviseltséget".
   
Novák Előd saját elmondása szerint szombaton ugyanezt mondta el Tyirityán Zsoltnak is, aki ezt követően arcon ütötte az országgyűlési képviselőt. A honatyának lerepült a szemüvege és belülről felrepedt a szája. Az ütést követően a közelben tartózkodók és a Betyársereg tagjai között rövid dulakodás alakult ki, egy résztvevőt a Betyársereg egyik tagja hasba ütött, neki elrepedt a bordája - mondta el Novák Előd.
   
A jobbikos képviselő hozzátette: az ügyben nem tesz feljelentést, "házon belül" rendezték a kérdést. A Jobbik elnöksége viszont megtárgyalta a történteket, és megtette a szükséges lépéseket - jelezte.
   
Arra a kérdésre, hogy ez mit jelent, Novák Előd nem kívánt részleteket elárulni, mindössze annyit mondott, hogy a Jobbik és a Betyársereg eddig sem voltak szövetségesek, pusztán "békés egymás mellett élés" volt közöttük. De "ezután már ez sem lesz" - jegyezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!