Rendőrségi

2011.10.07. 05:23

Eltűnt a buszbérlet ára

Pápa - Nem számolt el a bérletek árával egy gépkocsivezető, akit a bíróság jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt.

Mátételki András

A büntetlen előéletű D. Sándor a Bakony Volán buszvezetője volt, aki a járatain értékesítette a bérleteket. A volán társaság alkalmazottainak minden hónap elején kiadták a bérlettömböket, amelyekkel a következő hónapban kellett elszámolniuk. Az 54 éves férfi tavaly január 10. és március 22. között a nála lévő bérleteket eladta, de a pénzzel már nem számolt el a cégnél. A bíróság szerint a vádlott legalább egymillió forinttal rövidítette meg munkaadóját.
 
A tárgyaláson a férfi elismerte, hogy nem minden eladott bérlettel számolt el, de vitatta a kár nagyságrendjét. Megítélése szerint csupán 200-250 ezer forint vándorolt jogtalanul a zsebébe. Hozzátette, a bérletek egy részét elvesztette, illetve eltűntek.
 
A megyei bíróság azt állapította meg, hogy a buszvezető a sikkasztást folytatólagosan követte el, amiért két évre felfüggesztett 10 hónapi börtönre ítélték. Egyúttal kötelezték, hogy a Bakony Volánnak fizesse meg az egymilliós kárt. 

Az ítélet jogerős. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!