Rendőrségi

2011.10.07. 11:10

Meg akarta erőszakolni az anyját, hat évet kapott

Hat év börtönbüntetésre ítélt a Kaposvári Városi Bíróság pénteken, nem jogerősen egy 48 éves férfit, aki a vád szerint meg akarta erőszakolni az édesanyját.

MTI

A korábbi erőszakos bűncselekmények miatt jelenleg is börtönbüntetését töltő Táskai György erőszakos közösülés és vérfertőzés vádjával áll bíróság előtt.

A kaposvári férfi a vád szerint ez év februárjában ittas állapotban rátámadt 68 éves édesanyjára, bántalmazta és fenyegette őt annak érdekében, hogy közösüljön vele, ám ez az idős asszony ellenállása miatt végül nem történt meg.

A vádlott végig tagadta az ellene felhozott vádakat, a bíróság azonban az anya - ő a bűncselekmény elkövetése után két héttel más okból meghalt - és a tanúk egybehangzó vallomása alapján megállapította a férfi bűnösségét.

A bíró enyhítő körülményként figyelembe vette, hogy az erőszakos közösülés ténylegesen nem történt meg, súlyosbításként viszont azt, hogy a vádlott már többször volt büntetve garázdaság miatt.  

Az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlott és védője pedig felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett a Somogy Megyei Bírósághoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!