Rendőrségi

2011.10.21. 08:38

Műszaki probléma? Tűzoltók költöztetik ki a lakókat a panelból

Kiköltöztetik a lakókat a tűzoltók egy tízemeletes miskolci panelház egy részéből péntek délelőtt, az érintett területet kordonnal lezárták - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.

MTI

Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere a helyszínen újságíróknak annyit mondott: műszaki probléma adódott az 5. emelet alatti szinten, de a katasztrófavédelem és a rendőrség "ura a helyzetnek". Az alpolgármester pontosan nem közölte, hogy milyen problémáról van szó.
   
Azt mondta, hogy mindenkit kiköltöztetnek az adott lépcsőházi részből, a lakókat arra kérték, a legszükségesebbeket vigyék magukkal, a Tigáz pedig elzárja a gázt az épületben.
   
Az alpolgármester rövid nyilatkozatában kitért arra, hogy a hideg időjárás miatt egy autóbuszt rendeltek a lakók számára a helyszínre, s ha az szükséges, a kiköltöztetett embereket a közeli iskolában helyezik majd el.
   
Az MTI tudósítója a helyszínen azt látta, hogy tucatnyi tűzoltó oxigénpalackkal bement az épületbe és  folyamatosan kísérik ki a lakókat, de megjelentek a rendőrség, a katasztrófavédelem és a gázszolgáltató munkatársai is. Egy ideig "TEK" (vagyis Terrorelhárítási Központ) feliratú ruhát és maszkot viselő egyenruhásokat is lehetett látni.
   
Az MTI információi szerint mostanra már körülbelül 30 lakásból kiköltöztették a lakókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!