Rendőrségi

2011.12.02. 19:08

Európai elfogatóparancs a pénzszállító sofőrje ellen

Európai elfogatóparancsot adott ki a bíróság az ellen a férfi ellen, aki a gyanú szerint szerdán ellopta az őrzésére bízott pénzszállítmányt. A pénzszállító autó sofőrje az MTI Hírcentrum értesülése szerint több mint egymilliárd forinttal, az eddigi legnagyobb magyarországi zsákmánnyal menekült el.

MTI

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) péntek este az MTI-vel azt közölte: kezdeményezésükre a bíróság az európai elfogatóparancs kibocsátását elrendelte, a nemzetközi elfogatóparancsra vonatkozó kezdeményezés elbírálása pedig folyamatban van.

A BRFK csütörtök reggel azt tudatta az MTI-vel, hogy az eddigi adatok szerint a pénzszállító autó sofőrje lopta el a pénzt az I. kerületi Donáti utcában szerda este megtalált járműből, ezért sikkasztás miatt országos elfogatóparancsot adtak ki a férfi ellen.

A rendőrség tájékoztatása szerint a 37 éves Lőrincz Róbert szerdán 16 óra 45 perc körül a munkavégzéséhez használt, általa vezetett gépkocsit a II. kerületi Medve utcából eltulajdonította, az I. kerületi Donáti utcába hajtott, majd a járműben lévő pénzt elvitte. A bűncselekmény elkövetése után a férfi egy 1992-es évjáratú, fehér színű, CPV-151 forgalmi rendszámú, Volkswagen Passat típusú személygépkocsival távozott a helyszínről. 

Az MTI úgy tudja, a férfi szerda délután a gépkocsit akkor lopta el a Medve utcából, amikor a társa bement egy bankfiókba, hogy átvegye a pénzszállítmányt; ő ekkor a járművel a Donáti utcai teremgarázsba hajtott, magához vette a járműben lévő pénzt, majd egy autóval elhajtott. Az MTI információja szerint mindezt az utca térfigyelő kamerái rögzítették.

Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője a nyomozás érdekeire hivatkozva pénteken sem kívánt az MTI-nek nyilatkozni arról, hogy a sofőr a saját kocsijával vagy egy lopott autóval menekült el, és arról sem adott tájékoztatást, hogy a járműben mennyi pénz lehetett. A hadnagy arról sem kívánt beszélni, van-e a rendőrségnek arra utaló adata, hogy a biztonsági őr esetleg külföldre szökött, s Lőrincz Róbertnek a rablás során lehettek-e társai.

Német Ferenc, a vagyonvédelmi szakmai kamara országos szervezetének elnöke pénteken az MTI érdeklődésére azt mondta, feltehetően segítője lehetett az elkövetőnek, mert a pénzszállító autók raktere zsilipes, azt csak a sofőrülésből lehet működtetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!