Rendőrségi

2011.12.06. 10:32

Marha mázli! Kimentették az aknába szorult bikát

Mintegy két órás megfeszített munkával sikerült a tűzoltóknak és a polgárőröknek kiemelniük egy vízzel teli aknába szorult szarvasmarhát. A szerencsétlenül járt jószág egy szűk, körülbelül hatvan centiméter átmérőjű lyukon keresztül zuhant bele a föld alatt üregbe.

Napló Online

Az eset szombatról vasárnapra virradó éjszaka történt a Lenti és Csesztreg közötti út mentén található állattartó telepen. A mentést a polgárőrök és rendőrök kezdték meg, akiket azért riasztottak, mert az állatok kitörtek a karámból - írja laptársunk, a Zalai Hírlap



- Egy arra járó ismerősünktől kaptuk azt az információt, hogy az állattartó telep mellett nagy tömegben szarvasmarhák lepték el az utat – foglalta össze röviden Horváth Csaba, a Kerka Mente Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület elnöke. – Ezzel párhuzamosan a rendőrségre is befuthatott a riasztás, ugyanis szinte azonos időben érkeztünk ki a helyszínre, ahol mintegy 80-100 szarvasmarhát találtunk több kisebb csoportban.

Horváth Csaba szerint a kialakult helyzet azért volt különösen veszélyes, mert az úttesten bóklászó szarvasmarhákat a sűrű köd miatt nagyon nehéz volt észrevenni, s félő volt, hogy egy arra közlekedő beléjük hajt. Ezért először gyorsan leterelték őket az útról, majd miután az osztrák tulajdonos akkor még nem került elő, az állatokat a karámba is behajtották.

- Már majdnem elhagytuk a területet, amikor egy magányos marha bőgésére figyeltünk fel – vette át a történet mesélését az ugyancsak polgárőr Varga László. – Úgy tűnt, mintha egy épületből verődne vissza az állat hangja, ezért keresni kezdtük. Ekkor találtunk rá az aknában, csak az orra állt ki a vízből.

Tovább a Zalai Hírlap cikkére

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!