Rendőrségi

2011.12.13. 14:37

Másodszor is kirabolta a takarékszövetkezetet

Székesfehérvár - Rájár a rúd a Fal közben levő takarékszövetkezetre: hétfőn délután ismét kirabolták. A fegyveres rablás elkövetője elmenekült a helyszínről, de nem sokkal később bilincs kattant a kezén.

Fejér Megyei Hírlap

 

Hétfőn kora délután, 13 óra 25 perckor értesítették a rendőrséget arról, hogy rablás történt  Székesfehérváron, a Távírda utca és a Fal köz sarkán,  a Balatonföldvár és Vidéke Takarékszövetkezet egyik fiókjában.  Ha valamelyik rendőrnek déja vu érzése támadt a hír hallatán, az nem lehetett a véletlen műve: azt a pénzintézetet már nem először látogatják meg fegyveresen, legutóbb októberben járt náluk bűnöző kategóriába sorolható ügyfél.
Egy férfi (rendőrségi zsargon szerint  fogalmazva  fegyvernek látszó tárggyal)  vélhetően egy pisztollyal lépett a helyiségbe, s arra kényszerítette az ott dolgozó hölgyeket, hogy adják át a náluk lévő pénzt. Eközben az ügyféltér sem volt üres, ott is voltak várakozók: úgy tudjuk, szintén hölgyek. A férfi megkapta a  pénzt, a pontos összegről a rendőrség kedden délelőtt adott tgájékoztatást: a férfi zsebéből 200 ezer forint került elő A rabló a zsákmánnyal gyalogosan elindult a közelben parkoló  autója, egy szürke Opel Astra felé.

A férfi elfogásában a rendőrség segítségére volt egy hölgy, aki éppen a takarékszövetkezet közelében sétált, amikor a bűncselekmény történt, és miután az alkalmazottaktól meghallotta, hogy mi történt, követni kezdte a rablót. Ő volt az, aki látta, hogy a Várkörúton beszáll egy Opel Astrába, aminek rendszámát is megjegyezte.


Ezek után  az akkor még  ismeretlenként körözött  feltételezett  elkövetőnek nem maradt sok esélye, a rendőrök a Piac téri ismert gyorsétterem közvetlen közelében megállították.    A helyszínen addig a rendőrautóban tartották a rablót, amíg a rendőrök tüzetesen átvizsgálták az elkövetéshez használt  járművet, s a környezetét: még a szemeteskukákat is felforgatták.


 Az októberi rablásért és további részletekért kattintson a Fejér Megyei Haírlap honlapjára

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!