Rendőrségi

2011.12.08. 20:23

Pénzszállítóügy - Alig 60 millió került elő

A TV2 Tények című műsora csütörtökön arról számolt be, hogy a Budapesten egy pénzszállító autóból elrabolt több mint egymilliárd forintból mindössze 60 millió forintot találtak meg a napokban elfogott két férfinál.

MTI

A kereskedelmi televízió hírműsora úgy értesült, hogy a rendőrök a bekapcsolt mobiltelefonjuk alapján találták meg a rablással gyanúsított férfiakat.

Az elrabolt pénz fennmaradó része harmadik társuknál lehet, akit még mindig keres a rendőrség.

A rendőrség szerdán jelentette be, hogy elfogták azt a férfit, aki múlt szerda délután ellopta a munkavégzéshez használt, általa vezetett pénzszállító gépkocsit Budapesten, az abban lévő több mint egymilliárd forinttal együtt. A férfi társát is elfogták - jelentette be a budapesti rendőrfőkapitány és bűnügyi helyettese sajtótájékoztatón.

A nyomozók kedd délelőtt elsőként a pénzszállító sofőrjének a társát, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által körözött V. Pétert fogták el a XVII. kerületben, majd a délutáni órákban, ugyancsak Budapesten a sofőrt is elfogták.    

Fülöp Valter arról beszélt, hogy a nyomozás különösen jelentős értékre elkövetett sikkasztás miatt van folyamatban, ennek a büntetési tétele 5 évtől 10 évig terjed. A két gyanúsított kihallgatásával kapcsolatban az ezredes úgy fogalmazott: "együttműködést nem tapasztaltunk".     A rendőri vezetők a nyomozók munkájáról szólva kiemelték: öt és fél nap alatt száz nyomozó mintegy 6000 munkaórában dolgozott az ügyön.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a 37 éves Lőrincz Róbert múlt szerda délután ellopta a munkavégzéshez használt, általa vezetett gépkocsit az abban lévő több mint egymilliárd forinttal együtt. A férfi a II. kerületi Medve utcából az I. kerületi Donáti utcába hajtott, majd magához vette a pénzt és egy fehér Volkswagen Passat típusú autóval menekült tovább. 

A kocsit három nappal később az Üllői úton találták meg a rendőrök. A férfi ellen előbb európai, majd nemzetközi elfogatóparancsot bocsátottak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!