Rendőrségi

2012.01.06. 16:11

Baleset egy BKV buszon: mégsem lövéstől sérült meg egy utas

Mégsem lövések miatt tört ki a BKV egyik buszjáratának ablaka péntek délután Budapesten, hanem egy golyóscsapágy-darabtól. Az ablaküveg szilánkja az egyik utas szemébe fúródott.

MTI

Nem lövések miatt tört ki a BKV egyik buszjáratának ablaka péntek délután a fővárosban - mondta az előzetes szakértői jelentést ismertetve a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese az MTI-nek; a rendőrség korábban nem zárta ki, hogy rálőttek az autóbuszra, mert a földön találtak egy lőszerhüvelynek látszó tárgyat.
Sass Oszkár tájékoztatása szerint a szakértők megállapították, hogy a Zuglóban közlekedő 244-es autóbusz ablaka egy golyóscsapágy-darabtól tört ki, így bizonyossággal állítható, hogy nem lőttek rá a járműre.


Azt, hogy a golyóscsapágy miként törhette be a busz ablakát, még vizsgálják, de a megtalált anyag alapján
kijelenthető: biztos, hogy nem lőszerdarab okozta az ablaküveg törését - hangsúlyozta a sajtóügyeletes.
   
A rendőrség korábban nem zárta ki, hogy rálőttek egy BKV-s autóbuszra, mert a földön találtak egy lőszerhüvelynek látszó tárgyat. A hatóság azt is elképzelhetőnek tartotta, hogy egy eldobott vagy felpattant kődarab miatt tört be az ablak, amelynek szilánkja a buszon lévő egyik utas szemébe fúródott. Az asszonyt kórházba szállították.
Az MTI úgy tudja, hogy az eset a XIV. kerületben, a Füredi utca egyik megállójában történt.

Rálőttek a BKV buszra? - Korábbi hírünk

Nem zárja ki a rendőrség, hogy rálőttek egy BKV-s autóbuszra péntek délután Zuglóban. A busz ablaküvege betört, egy szilánk az egyik utas szemébe fúródott.
Sass Oszkár, Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese azt mondta az MTI-nek, egyelőre nem tudni, hogy a 244-es járat ablaka mitől tört ki, de a busz közelében, a földön találtak egy lőszerhüvelynek látszó tárgyat, amelyet szakértők vizsgálnak. Ugyanakkor hozzátette, az sem zárható ki, hogy egy eldobott vagy felpattant kődarab miatt tört be az ablak, amelynek egyik szilánkja egy a buszon utazó nő szemébe fúródott. Az asszonyt kórházba szállították.
   
Az MTI úgy tudja, az eset a XIV. kerületében, a Füredi utca egyik háza előtt, a megállóban történt, a rendőrségi helyszínelés jelenleg is tart.
   


A BKV fődiszpécsere az üggyel kapcsolatban az MTI érdeklődésére annyit mondott, eddig tisztázatlan körülmények között tört be az autóbusz üvege, amelynek során egy ember megsérült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!