Rendőrségi

2012.02.21. 18:34

Garázdasággal is vádolják Sztojkát és Raffalet

Veszprém - A Cozma-ügy garázdaság miatt indított eljárásának keddi tárgyalásán a kitartottság vádjával kapcsolatban olvasott fel a bírónő jegyzőkönyveket, tanúvallomásokat, illetve tettek a vádlottak észrevételeket.

Halmos György

Raffael Sándor és Sztojka Iván is tagadta a terhükre rótt vádakat, miszerint nőket kényszerítettek prostitucióra. Sztokja Iván ügyvédje szólt arról, hogy a Fejér Megyei Bíróság megállapította, nem volt jogszerű Sztojka ingatlanának zár alá vétele. Elmondta, hogy a vagyonosodási eljárás eredményét is megsemmisítette az illetékes hatóság, újat indítottak, mert a pénzintézet által adott  kölcsönt adózatlan jövedelemként vették figyelembe. A kitartottsággal kapcsolatos tanúvallomások egy részében a nők elismerték, hogy prostituáltként dolgoztak Ausztriában vagy Svájcban, volt, aki viszont tagadta azt. A nők vallomásuk szerint érzelmi kötelékben álltak Sztojkával. A vádlott tagadta, hogy kitartatta volna magát, ahogy fogalmazott: neki a  táncosnők  voltak a gyengéi.

A nőktől érkező különböző összegű pénzküldeményekkel kapcsolatban Sztojka ügyvédje arra hívta fel a figyelemet, hogy azok nem köthetőek bűncselekményhez, nem volt a jogcím megjelölve, éppúgy lehet kölcsön folyósítása, mint megfizetése.  A jegyzőkönyvek szerint Sztojka Iván és Németh Győző a zárkájukban mobiltelefont használtak, amire Németh úgy reagált: a büntetés-végrehajtás vizsgálta az ügyet, de bizonyítottság hiányában megszüntették ellene az eljárást.


A Cozma-gyilkosság háttere

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!