Rendőrségi

2012.03.06. 14:32

Berhidán kapták el a belvárosi betörőt

Sikerült azt a bűnözőt a rácsok mögé juttatni, aki tavaly december 29-én egy Kossuth utcai használt mobiltelefonokat árusító üzletbe és egy közeli cukrászdába is betört.

Napló Online

Az elkövető üzletekben mobiltelefonokat, televíziót, számítógépet készített össze „elvitelre”. Valószínűleg azonban megzavarhatták, mert a nagyobb tárgyakat hátrahagyta, és csak váltópénzt, valamint cigarettát zsákmányolva menekült el a helyszínről.

2012. február 19-én újabb bejelentés érkezett a rendőrség ügyeletére, ezúttal arról, hogy egy Kossuth utcai irodaházban levő számítógép üzletbe hatolt be ismeretlen tettes és onnan hét laptopot tulajdonított el.

Az ügyekben a Veszprémi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nagy erőkkel kezdte meg az elkövető felkutatását. Mivel időközben Székesfehérváron is elszaporodtak a hasonló jellegű bűncselekmények a belvárosi üzletek sérelmére, ezért egyeztetésre került sor a két megyeszékhely nyomozói között, ami rövid időn belül komoly eredményhez vezetett. Kiderült, hogy a fehérvári rendőrök nemrégiben házkutatást tartottak egy 30 éves berhidai férfinál, akitől többek között laptopokat foglaltak le. A veszprémi nyomozók egyből rácsaptak az információra, a laptopok ellenőrzése során kiderült, hogy ezek a Kossuth utcai betörésből származnak.

A más ügyben lebukott elkövetőt ezután a fehérvári egyenruhások már a veszprémi bűncselekmény vonatkozásában is elszámoltatták. Az elkövetővel szemben - az ügyek egyesítését követően - Székesfehérváron folytatják le a nyomozást, a férfi előzetes letartóztatásának elrendelése mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!