Rendőrségi

2012.04.10. 12:48

Borsodi emberölések - Heten előzetesben

Összesen hét embert helyezett előzetes letartóztatásba a bíróság az elmúlt hétvégén Berzéken és Hejőszalontán történt emberölések és más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt - tájékoztatott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden.

MTI

Gaskó Bertalan közlése szerint öt embert emberöléssel, további kettőt felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdasággal és magánlaksértéssel, illetve rongálással gyanúsítanak.

Berzéken két család korábbi nézeteltérése fajult el, az egyik család "felfegyverkezve" bement a másik lakásába, ott dulakodni kezdtek, s a támadók egyike megszúrt egy 21 éves fiatalembert. A sértettet súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

A szóvivő vasárnapi közlése szerint a támadók közül két férfi ezután a helyi kocsmában összeszólalkozott egy szintén helyi, 46 éves férfival, majd távoztak. Később többekkel, botokkal felszerelkezve visszatértek az ivóba, s olyan súlyosan bántalmazták a férfit, hogy áldozatuk életét vesztette. A rendőrség a berzéki ügyben emberölés, valamint életveszélyt okozó testi sértés, illetve felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság, magánlaksértés és rongálás miatt indított büntetőeljárást.

Hejőszalontán ittas emberek keveredtek utcai szóváltásba, s eközben egy 44 éves bőcsi férfi megszúrt két embert, közülük egy 19 éves helyi lakos a kórházban belehalt sérüléseibe. A másik sértett, egy 39 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedett. A bőcsi férfi ellen több emberen elkövetett emberölés kísérletének gyanúja miatt indult eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!