Rendőrségi

2012.05.11. 11:22

Cipővel dobálták Breiviket

Szokatlan incidens szakította félbe a norvég tömeggyilkos, Anders Behring Breivik bírósági tárgyalását pénteken. Feltehetőleg az egyik áldozat rokona ugyanis cipőjével próbálta Breiviket megdobni.

MTI

A közönség soraiban helyet foglaló férfi - egyes jelentések szerint az egyik áldozat hozzátartozója - a "Gyilkos!", illetve "Menj a pokolba!" kifejezéseket kiabálta, miközben az incidenst követően kivezették a teremből.

Anders Behring Breivik tavaly július 22-én összesen 77 embert gyilkolt meg az oslói kormánynegyedben, valamint a norvég főváros közvetlen közelében lévő Utoya szigetén. Ez utóbbi helyszínen egy baloldali ifjúsági tábor résztvevői tartózkodtak. A szélsőjobboldali beállítottságú Breivik saját bevallása szerint a multikulturalizmus, illetve a bevándorlás elleni tiltakozásul gyilkolt.

A per április közepén kezdődött, és hatalmas indulatokat váltott ki. Ennek ellenére a mostani az első ilyen jellegű incidens volt.

A cipő célt tévesztett, és nem találta el Breiviket. Mindenesetre a történtek meglehetős zavart okoztak. Szemtanúk szerint több jelenlévő zokogásban tört ki, mások viszont megtapsolták a cipőjét a gyilkos felé hajító férfit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!