Rendőrségi

2012.05.30. 15:50

Megsemmisítették a Sopronban talált aknagránátot

Győr – Megsemmisítették azt a II. világháborús szovjet aknagránátot, amelyet szerda délután találtak Sopron belvárosához közel, a Frankenburg út sorházas területén; a kitelepített félszáz ember este hét óra körül visszatért az otthonába - közölte a polgármester, a városi védelmi bizottság elnöke az MTI-vel.

MTI


Fodor Tamás (Fidesz-KDNP) korábban elmondta, az önkormányzat a lakásaik ideiglenes elhagyására kényszerülőknek felajánlotta, hogy a közeli egyetemi sportcsarnokban várakozzanak, de ezt senki nem vette igénybe.
   
A honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje délután azt közölte, hogy a helyszínen robbantják fel az aknagránátot.
   
Várkonyi Melinda főhadnagy tájékoztatása szerint a kilőtt gránát, különösen annak gyújtószerkezete erősen sérült, ezért a lövedéket nem tudják megsemmisítésre elszállítani. A Frankenburg úti helyszínre földet visznek, hogy azzal csökkentsék a robbanás erejét.
   
A környéket 150 méteres sugarú körben ürítették ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!