Rendőrségi

2012.06.21. 06:58

Az önkormányzatok kasszájához nyúlt

Tapolca - Egy 45 éves asszony családi gondokra hivatkozva nyúlt három önkormányzat pénzéhez. A kár nagy részét megtérítette, felfüggesztett börtönre ítélték.

Mátételki András

Gyulakeszi, Kisapáti és Raposka községek körjegyzőségén dolgozott 2007. novembertől az a pénzügyi szakember, akire a három falu házipénztárának a kezelését is rábízták. Közel másfél évvel később a Tapolcán élő alkalmazottnak anyagi nehézségei támadtak, ezért az előírásokat megszegve a neki átadott pénzeket nem minden esetben bevételezte a pénztárba. Egyebek között a beszedett szemétdíjat is ő vette át. Gyulakeszinek 706 ezer forintos kárt okozott a sikkasztással, ám lebukása után jelentős összeget visszafizetett, de így is 286 ezer forinttal "sáros" maradt. Kisapátinak 620 ezer forintos, Raposkának 661 ezer forintos kárt okozott átmenetileg, mivel ezt a két összeget maradéktalanul visszautalta a két önkormányzat számlájára. Az asszony a tárgyaláson elismerte a bűncselekmények elkövetését, családi pénzzavarra hivatkozott.

A tapolcai bíróságon dr. Szabó Zoltán három rendbeli, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette és magánokirat-hamisítások vétsége miatt a büntetlen előéletű asszonyt jogerősen két évre felfüggesztett négy hónap börtönre ítélte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!