Rendőrségi

2012.10.29. 14:25

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Győzikééket

Salgótarján - Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Gáspár Győző valóságshow-szereplőt és feleségét adócsalásért első fokon hétfőn a Salgótarjáni Városi Bíróság.

MTI

Az RTL Klub Győzike show című műsorában szereplő Gáspár Győző és Gáspárné Balla Beáta 2005-ben és 2006-ban 27,5 millió forint személyi jövedelemadót titkolt el, ezt az összeget 76,4 milliós jövedelmük után nem fizették be.

Az ítélet nem jogerős, mivel a vádlottak és védőik felmentés miatt fellebbeztek, az ügyész pedig három nap gondolkodási időt kért.
   


Gáspár Győző elsőrendű vádlottat kétrendbeli adócsalás, valamint csalás és magánokirat-hamisítás miatt 1 év 8 hónap börtönbüntetésre, feleségét adócsalásért és magánokirat-hamisításért 1 év 6 hónap, míg a bűnsegédként bűnösnek talált Bangó Attilát, a Zseri Hungária Kft. tulajdonosát 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság, a végrehajtást mindhármuk esetében 3 évre felfüggesztette.
   
Az ítélet nem jogerős, mivel a vádlottak és védőik felmentés miatt fellebbeztek, az ügyész pedig három nap gondolkodási időt kért.
   
Dóczi Márta bíró ismertette: az eltitkolt pénz három jövedelemi forrása a Győzike-show, a Családom közt című zenei album és a Romantic együttes dalainak sugárzási díja volt.
   
Gáspár Győző emellett 2005-ben még az adóhivataltól is jogosulatlanul igényelt vissza 126 ezer forintot, ugyanakkor mintegy 6 millió forintot már törlesztett a költségvetésnek okozott hiányból.
   
A bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe a vádlottak büntetlen előéletét, a házaspárnál azt, hogy két kiskorú gyerekről gondoskodnak, illetve Gáspár Győzőnél azt, hogy részben megtérült az okozott kár. Súlyosító körülménynek tartotta az ilyen jellegű bűncselekmények elszaporodottságát.
   
A bírónő közölte, hogy vagyonelkobzásnak nincs helye, mert a Gáspár házaspárt az adóhatóság kötelezte a 2005. és 2006. évi személyi jövedelemadó tartozás megfizetésére.
   
Az ügyben másodfokon a Balassagyarmati Törvényszék dönt majd.


   
Gáspár Győzőéket az ügyészség eredetileg 22,2 milliós adócsalással vádolta meg a Győzike-showban keresett pénzük után, a vádat már a bírósági eljárás során terjesztették ki.
   
Az ítélethirdetés előtt Gáspár Győző az utolsó szó jogán azt mondta: ha tudta volna, hogy ez lesz belőle, akkor 1999-ben nem akart volna celeb lenni, inkább maradt volna a hentesboltban.
   
Szavai szerint mindig közszereplő akart lenni, és most az a legnagyobb büntetése, hogy nem szerepelhet, ügye miatt nem kap új felkéréseket, korábbi megbízói szerint "a bohócból bűnöző lett".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!