Rendőrségi

2012.10.11. 14:16

Idős asszony sérült súlyosan a lakástűzben Pápán

Pápa - Egy idős asszony súlyos sérüléseket szenvedett abban a lakástűzben, ami csütörtökön kora délután keletkezett a Március 15-e tér egyik társasházában.

Munkatársainktól

Lakástűzhöz riasztották a pápai katasztrófavédelmi kirendeltség tűzoltóit csütörtökön délután a Március 15. tér 2. számú házához. Mint azt az ott lakóktól megtudtuk, a földszinten lakó idős hölgy gyújtott be vegyes tüzelésű kályhájába, majd kiment az utcára. Amikor körülbelül tíz perc után visszament, már lángokban állt a lakás. Miközben oltani próbálta, arcán és kezén égési sérüléseket szenvedett, most a pápai kórházban ápolják.

- A tűz nem terjedt tovább. Végigvizsgáltuk a kétszintes társasházat, amiben kilenc lakás található. Nyolc főt menekítettünk ki, ők nem szorultak ellátásra. A lépcsőház füsttel, korommal szennyeződött. Szakaszoltuk a házat, áramtalanítottunk, elzártuk a gázt, majd az utómunkálatoknál az E-On is szakaszolta a kiégett lakást. Miután ott nincs vezetékes gáz, az oltást követően a főelzárót visszanyitottuk, így a lakásokban visszaállt a gázellátás - tájékoztatott Csillag István tűzoltó alezredes, a pápai kirendeltség vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!