Rendőrségi

2012.11.05. 08:31

Ötvenhatmilliós csempészett cigarettaszállítmány Szabolcsban

Ötvenhatmillió forint értékű csempészett cigarettaszállítmányt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében egy közúti ellenőrzés során - közölte a hivatal észak-alföldi regionális bűnügyi igazgatóságának sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.

MTI

Uzonyi Sarolta elmondta: a nyomozók a napokban Eperjeske és Tiszaszentmárton között egy mikrobuszt, valamint a mögötte haladó személygépkocsit akarták ellenőrizni, s a járművek meg is álltak, de azokból az utasok kiugráltak és futásnak eredtek a hajnali sötétben.
   
A hátrahagyott mikrobusz rakteréből csaknem 72 ezer doboz, magyar adójegy nélküli cigaretta került elő, melynek jövedéki törvény alapján számított értéke meghaladja az 56 millió forintot.
   
A menekülők közül egy embert elfogtak, őt már előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.
   
Uzonyi Sarolta megemlítette azt is, hogy az 56 milliós cigarettaszállítmány egy a határ menti térségben működő csempészszervezethez köthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!