Rendőrségi

2012.12.19. 08:57

Megfogták a somlói pincefeltörőket

A Somló hegy kedvelt prédája a bűnözőknek, főleg télen, amikor a szőlősgazdák keveset tartózkodnak ott, ám az őszi betakarítások után van mit lelni a pincékben.

police.hu

Idén két feltöréssorozat is volt a hegyen, mindkét esetben az elkövetőket elfogták a devecseri és ajkai nyomozók.2012 novembere végén volt az első hullám, amikor öt pince feltörése miatt indított az Ajka Rendőrkapitányság nyomozást ismeretlen tettes ellen. A pincékből ekkor különböző kertészeti eszközöket és vashulladékokat vittel el az elkövetők, akiket azonban a nyomozók elképesztő gyorsasággal, még a bejelentések napján elfogták, előállították és gyanúsítottként hallgattak ki.

A két középkorú környékbeli lakos egybehangzó beismerő vallomást tett az ügy körülményeire vonatkozóan. 2012 decembere elején újabb hat pince feltöréséről érkezett bejelentés az Ajka Rendőrkapitányságra. A betörők ez esetekben többnyire üres kézzel távoztak, de a pincék ajtajain, ablakain okozott rongálással nem kis bosszúságot okoztak a tulajdonosoknak ebben a hideg időben. A kietlen “hegyen” azonban mindig akad valami, ami a figyelmes nyomozóknak elegendő az elkövetők lebuktatásához. Ezzel a hat pincefeltöréssel két ajkai férfi gyanúsítható megalapozottan. A keddi napon a nyomozók még további két eset elkövetését állapították meg terhükre, amivel ez ügyben nyolcra emelkedett a felderített pince feltörés-sorozat érintettjeinek száma. Ezen ügyben őrizetbe vételre is sor került. Az elkövetők felderítésében mindkét esetben Farkas Balázs r. zászlós nyomozóé volt a főszerep.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!