Rendőrségi

2014.05.08. 07:08

Pálinkafőzőt árult interneten

Veszprém - Egy 36 éves férfi pálinkafőzőjét az interneten próbálta értékesíteni, ehhez szükséges engedélye nem volt, pechjére a NAV észerevette, az ügyészség vádat emelt ellene.

Kovács Erika

A vádlott 2013 októberében az egyik internetes hirdetési oldalon eladásra kínálta 20 literes pálinkafőző berendezését, amelyre ellenőrzéssel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai jelentkeztek vevőként - közölte a megyei főügyészség. A pálinkafőző berendezést az ellenőrök megvásárolták, majd felfedték kilétüket és a berendezést lefoglalták. A vádlott a pálinkafőző értékesítéséhez szükséges engedéllyel nem rendelkezett, s így megszegte a jövedéki termékek forgalmazására vonatkozó szabályokat, miszerint lepárló berendezést gyártani, értékesíteni kizárólag a vámhatóság engedélyével lehet. A Veszprémi Járási Ügyészség jövedékkel visszaélés elősegítésének vétsége miat temelt vádat ellene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!